Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.
Då var det dags för mig att recensera en gamingprodukt i Rakakalabbet. Inte helt oväntat blir det en musmatta. Denna gång ifrån finska Ulti-Mat.
Hellspawns spelerfarnehet
För att berätta lite kort om min spelbakgrund så att ni har en uppfattning vad jag är för typ av gamer. Första spelet jag körde seriöst med mus var Quake 2 och tillslut lyckades jag patcha skiten och kunde börja köra multiplayer. Som den hardcore gamer jag redan då var nötte jag sönder och ville snabbt ha lite bättre hårdvaruprodukter. Därefter runt 99 blev det Counter-Strike för fulla muggar som sedan övergick till World of Warcraft och nu senaste blir det några timmar i veckan Quake Live. Utöver detta har jag spelat en massa timmar av QW,Q3,WC3, ETQW, D2 osv.
Möss och musmattor som används genomåren
Min första mus och musmatta som jag kände att detta är bra gaminggrejer var med en Logitech Mouseman, den som var ergonomisk med kula och var så mycket bättre än något annat. Första gaming mousepaden var en Everglide med Fragzone-märke det var inte den lilla nästan rundan utan lite större. Ganska så snabbt köpte jag en Razer Boomslang 2000 dpi (?) kostade väl en 1000-2000 kr och såg ut som en Batmanbil. Därefter har det blivit i musväg MS Intellimouse 1.1, Logitech MX500, Razer Diamonback och Diamonback 3G som jag även använt i detta test. Musmattor blev det självklart FUNC som jag nötte länge, SteelSeries S&S och den senaste musmattan Zowie.
Till Recensionen av Ulti-Mat Solid X3 och första intrycket
Det första intrycket när den kom på posten var att den fasen var stor. Den blåa pappkartongen gav ett ganska lågbudget intryck alltså inget märkvärdigt. Kartongen saknar helt och hållet olika citat och slogans som "Vill du bli nästa heaton" eller varför inte Razers nya "Get imba". Kort och gott är det produktnamnet, att det är en "Plastic coated mouse pad", "Rubber back holds pad steady!", "Stylish logo on right corner of pad".
På det stora hela så känns det faktiskt riktigt lamt, baksidan finns storleken på mattan och vad den ska användas till, svårt för vissa att lista ut!
Till själva mattan då för kartongen kastar man ju ändå när den väl fyllt sin funktion att fraktas till den sanne gamern som har längtat länge att få en ny och bättre upplevelse av gaming.
Jag måste ärligt talat säga att den upplevelsen fick jag. Ulti-Mat Solid X3 är stilren, snygg och känns riktigt bra. Det är alltså en "tygmatta" fast med ett hårt lager av plast ovanpå. Det känns som det är den nya trenden hos musmattor och har lanserats liknande produkter av konkurrenterna. Om jag ska göra ett försök att beskriva ytan så känns den lite som läder, ni kan tänka fuskläder av plats. Detta känns dock inte alls billigt utan tvärtom så ger det ett lyxigt intryck. Ytan är mycket skön och inger en behaglig känsla när man stryker fingret över mattan. Det är alltså en mycket platt och len yta och när man trycker ner musen eller fingret med lite tyngd så sjunker man in i mattan lite, dock inte lika mycket som vid en vanlig tygmatta. Det känns även som om den ska hålla ganska så bra. Kan även nämna att logotypen i högra hörnet som var en "feature" *fnissar* inte påverkar mattan på något sätt utan bara finns där.
Hårdkörning, hur bra är mattan egentligen?
Jag har ungefär använt Ulti-Mat Solid X3 i en månads tid hela tiden för dagligt surfande och spelande. Har blivit World of Warcraft, Counter-Strike, Quakelive och en hel del Harpan.
Så vad är då min uppfattning om denna musmatta? Det första intrycket av Ulti-Mat har tyvärr inte alls levt kvar. Den lite glatta ytan gör att jag inte känner mig helt komfortabel när jag exempelvis lirar Quake Live där det är mycket snabba rörelser i alla olika riktningar. Glidet är det hyffsat mycket motstånd i vilket jag inte har något emot även om jag genom åren gillat hårda mattor som exempelvis SteelSeries S&S. Problemet ligger i att det inte är något skönt glid och ibland upplever jag detta som att det blir oprecist när jag spelar. Min testmus är som sagt en Razer Diamonback 3G, relativt nyinköpt som har spelats utan mouseskates. Jag tror att detta kan ha haft en stor påverkan på testet då Razer Diamondbacks orginal pads är mycket glatta.
Den är stor och opraktiskt
Den är riktigt stor (380 mm x 250 mm x 2 mm), inte lika stor som Heaton PAD eller de riktigt stora tygmattorna från QPAD. Detta tycker jag är riktigt bra, mattan har en bra storlek för gaming och jämfört med S&S är den väl ungefär 3 cm bredare och längre. Jämfört med Zowie är den väl ca 2 cm bredare, 1,5 längre.
Däremot har den en mycket stor nackdel som vår egen Slop3 noterade med HeatoN Pad och även Ulti-Mat Solid X3 lider av trots att det är en tygmatta. Den är mycket opraktiskt att ta med sig! Jämför ni med alla andra tygmattor så som Qpad, Steelseries och Zowie så kan man rulla ihop dem och behändigt ta med dem på lan eller resa, fraktad i en tub trots att de kan vara gigantiska. Den går att rulla ihop utan att man behöver pressa men eftersom den har en hård plastyta så skulle i alla fall inte jag våga rulla ihop den resa i någon dag och sedan rulla upp den. Ganska övertygen om att den skulle vara skev. För att fortsätta lite på detta spår med att ta med sig Ulti-Mat Solid X3 på LAN så följer det inte heller med någon förvaringsbox utan det blir pappkartongen som den kom i som gäller. Som jag beskrev tidigare så är denna pappkartong inte speciellt snygg. Det blir alltså rent osexig att komma med denna pappkartong till LAN och det gäller ju även som gamer att se bra ut speciellt på LAN där det görs mycket nya intryck. Jämför man med fUNC som kom i en aluminiumliknande låda eller SteelSeries där den kom i en liten "tygväska" så ger det ett bra mycket bättre intryck på LAN än en pappkartong.
Slutsats och betyg
Första intrycket var alltså väldigt bra förutom kartongen som mattan kom i. Den är snygg, välgjord och känns faktiskt ganska lyxig trots att det är en billig matat ca 180 kr exkl frakt när detta skrivs. Som jag tidigare skrev så levde Ulti-Mat Solid X3 inte upp till första intrycket utan den kändes inte bra när man spelade. Motståndet och glidet gjorde att den inte kändes exakt. Detta plus att den är stor som iofs är väldigt bra när man använder den, man gillar stora musmattor! Fast den går ju knappt att ta med på lan. När jag far iväg för att jobba eller spela vill jag inte behöva välja resväska just för musmattan den ska få plats i en vanlig plastpåse.
Detta gjorde att den skulle få näst lägsta betyg Suger. Dels tycker jag att vi kanske har varit överlag lite snälla här på Rakakalabbet och Znark känns som de flesta mediokra produkter hamnar på. Men innan jag ville sätta det slutgiltiga betyget var jag ju tvungen att pröva musmattan med en mus med skates på för att i alla fall på något sätt ge musmattan en sista chans. Som jag befarade så blev det faktiskt en bättre upplevelse med skates (razers vanliga pads är ANUS) jag satte på de plastiga S&S mouseskates. Skulle kunna tänka mig att tunna mouseskates sådana som man fick till Icemat kanske skulle fungera ännu bättre (men det vet jag inte). Efter ungefär 1 timmes Quake Live spelande så känns musmattan mer exakt och som det ska. Det gör ju att jag blir sugen att höja mitt betyg.
Plus:
* Första intrycket (borträknat pappkartongen)
* Den fräscha ytan
* Storleken
* Priset
Minus:
* Nästintill oanvändbar utan skates
* Går ej att rulla ihop trots tygmatta, opraktisk
* Ful förpackning
* Inga skates följer med
Jag håller fast vid mitt betyg som jag satte från början alltså Suger men den är verkligen på gränsen till Znark. Jag tror många av er som söker just en matta som inte är plasthård och inte mjuk som en vanlig "tygmatta" kan bli riktigt nöjda med denna. För mig var det inte rätt och som sagt utan skates som jag i detta test har varit utan blir man riktigt irriterad på den, notera detta kan vara olika från mus till mus men har inte samma problem på t.ex Zowiemattan.
För inköpsställen och priser rekommenderar vi att ni använder Prisjakt.nu och för information om Ulti-Mat Solid X3 ska ni klicka här.
Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.
Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.
Chockade Fighting-communityn
Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.
Bara The International kvar
I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.
Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.
Även den gamle stjärnan kan än...
För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.
Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.
Dominansen är total!
När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.
Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.
League of Legends-stjärnor
Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.
Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.
Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.
I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.
Hack i häl på legendaren Flash
Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.
Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.
NaNiwa i topp-20
I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.
Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com 1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370
Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com 1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.10
Publicerad: 2013-06-09 12:38
INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!
För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.
Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.
I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.
För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.
Slutplaceringar WCS World Finals Season 1 1. INoVation (T) $40 000 2. sOs (P) $20 000 3/4. Soulkey (Z) $10,000 3/4. Mvp (T) $10,000
Bildkälla TeamLiquid.com
Publicerad: 2013-06-03 15:52
HerO vinner WCS America
WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.
Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.
Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.
Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!
Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.
Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
"Johnathan Wendel often likes to state that FATAL1TY MEANS GAMING. With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwans landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.
In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? And take home a prize of NT$300,0000."
Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.
RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.
noll
2009-08-20 07:04:06
Anonym
COURAGE
2009-08-20 07:50:25
Iceman
2009-08-22 10:37:25
Iceman
2009-08-22 10:37:33