Publicerad: 2012-08-31 18:55
Liveblogg: The International
The International tar plats Fredag-Söndag i Seattle (-9 timmar jämfört med Sverige). Här kommer det finns uppdateringar från evenemanget.

Se bilder från The International


Dag 3

08:42
Nu är det slut. Vilken galen turnering. Man hoppades ju på Na'Vi men iG var helt klara värda vinsten. Hoppas att ni uppskattade vårt coverage! Nu är det dags att festa!
//bobhund

06:23

#Dota2TI trendar i Sverige nu under finalen! Härliga tider, fantastisk esport!
//Hellspawn

05:58

Day[9] har avslutat sitt Red Bull LAN och som en sann esport-älskare bestämde han sig för att ta sig hit till The International. Na'Vi vann precis game 2 och stämningen kunde inte vara bättre här i Benaroya Hall.
//bobhund

05:10
Mitt i allt det roliga här i Seattle gav Maelk och HyHy några sorgliga nyheter under finalens preshow. Tydligen så ska båda spelarna sluta spela DotA 2. Hyhy ska in i militären och det enligt reddit så ska kanske lagkamraten iceiceice lägga av också. En sak är säker i alla fall, den relativt stabila DotA 2-scenen har hållit ihop inför The International men det kommer att bli kaos de närmaste månaderna och många lag kommer säkert dö. Men många nya lag kommer även formas, det kommer bli intressant i alla fall.
//bobhund

04:42
Helt galet! Vilken sinnessjuk härlig stämning det är nu i hallen! Blir kinesiska iG för mycket för Na'Vi? De är de regerande mästarna, de besegrade iG i slutspelet efter mäktig comeback. Nu är allt på spel.
//Hellspawn

03:11

Så här värmer finalisterna, de regerande mästarna Na'Vi upp inför sin andra miljondollar-final. Själv fick jag en stenhård high-five med XBOCT direkt efter matchen där han dominerade med Faceless Void. Det är en skön och avslappnad stämning och Na'Vi känns fokuserade. Jag hoppas LGD kan ta sig till final då de sett ut som det bästa laget igenom turnering fram till Na'Vis storspel. Kan ni fatta att Na'Vi har besegrat DK, iG och LGD. Det är för fan helt jävla galet!
//Hellspawn

03:06

IdrA från Team EG är på plats och kollar in The International. Han är inte insatt i spelet men gillade matchen mellan Na'Vi och LGD. Träffade även på Alex Garfield som spår en ljus framtid för Dota 2.
//Hellspawn

00:35
Det var det värsta någonsin. Na'Vi besegrar LGD efter ett 0-1 underläge. LGD som gått helt obesegrade genom turneringen och gjort det på ett totalt brutalt dominerade sätt blev nu besegrade av de regerande The International-mästarna. Na'Vi är alltså i final av The International här i Seattle och kommer möta antingen iG eller LGD som de båda slagit ned i loser bracket.
//Hellspawn

23:30
Na'Vi kvitterar och publiken bokstavligen exploderar, själv ställer man sig upp och skriker. Mina öron är ömma av ljudnivån och redan i WB-finalen är detta ett av mina absolut bästa esportsminnen någonsin! Kan Na'Vi göra det omöjliga igen? Jag tror LGD kommer om det ens är möjligt bli än bättre, de kommer inte låta Na'Vi vinna på samma sätt igen. Förhoppningvis är de skakade av att förlora för första gången, de har alltså gått helt obesegrade fram tills nu igenom miljondollarturneringen.
//Hellspawn

21:56

Bilden tagen sekundrarna innan matchen startade mot LGD. Kan Na'Vi göra det igen? Återigen en galen draft från Puppey, sjukt härlig stämning i hallen och när Dendi trollar i intervjun så myser man. NU är det miljoner på spel, dags att njuta!
//Hellspawn

20:20
Fantastisk Dota mellan iG och DK, ser ut som iG kan kvittera till 1-1! Videos från Red Bull lan och även sköna bilder från Pax finns ovan. Spana in dem!
//Hellspawn

Dag 2

07:52
Alla svenskar är nu utslagna då Lodas Team Zenith förlorade i sista machen för dagen mot DK. Kineserna tog total kontroll inprincip från början vilket gjorde att Loda och gänget hade en extremt svår match. Tråkigt för svensk del men imorgon avgörs miljondollarturneringen. Sändningen börjar 18:30 och 19:00 drar iG vs DK igång. Därefter blir det supermötet Na'Vi vs LGD, en match som inte får missas! Kan Na'Vi göra det igen eller blir monstren från Kina som på en brutalt sätt har dominerat turneringen LGD för mycket? Imorgon avgörs The International!
//Hellspawn

07:26
Tillbaka på The International efter att jag och bobhund tog en rundtur på Pax. Först gick vi till Day[9]s Red Bull-grej. Jag var rätt tveksam om hur det skulle vara. Vi kom precis lagom till match 2 och det var en mysig stämning, fullsatt och god stämning. Ljudet under intervjuarna var dock rent ut sagt skit men Day9 var rolig som vanligt. Härlig grej att pros lirar med folk från publiken och sen börja matchen. Ja, jäklar vad jag garva, det var rent ut sagt skit kul första gången Mega Sentry spawnades eller de där galna mothershipsen som dödade allt och alla. Jag önskar vi hade något sånt här i Stockholm en gång i månaden, hade varit klockrent.

Därefter gjorde vi en intervju med Tara Babcock, hon var en härlig tjej och man kanske borde ha stannat kvar och snackat skit men karta 2 skulle starta och vi ville kolla in Pax innan Zeniths match startade.

Väl på Pax var vissa grejer igång, jävlar vad folk älskar att leka, spela spel och umgås tillsammans på Pax. En härlig stämning där DreamHack skulle kunna låna lite härliga ideer. Tyvärr var LoL redan över så vi missade alla människor och kunde inte bedöma publiken. bobhund tog lite bilder och filmade. Nu tillbaka på The International och heja på Loda, det ser dock inte bra ut inledningsvis.
//Hellspawn

03:56

Bild tagen direkt efter WB-semivinsten mot iG

Jag hoppas för er skull att ni höll er vakna denna natt mellan lördag och söndag. Zenith vs LGD var troligtvis turnerings bästa match men blev snabbt överkörd av den andra semin mellan Navi och iG. Inför matchen hade iG slagit NaVi i gruppspelet 2-0 och det började katastrofalt för ukrainarna som tvingades kapitulera redan efter 16 minuter.

Match två inleds och den sjukaste draften någonsin tar plats. NaVi väljer först Rubick vilket öppnar upp för iG att plocka Naga Siren och Dark Seer. Därefter går Puppey crazy-draftjävlar! Enigma, Juggernatu, Shadow Shaman och Enchantress. En pushtaktik med hög risk och det börjar hyffsat för Na'Vi men de lyckas inte få någon stor ledning. Det som skapar övertaget är två viktiga denies på tornen vilket ger Na'Vi push ett ekonomiskt övertag. Sen startar the party show och Na'Vi vinner matchen med några riktigt galna Black Holes och Na'Vi gör det nästintill omöjliga och kvitterar matchen efter att genomgått ett sånt märkligt val av hjältar.

Game 3 så märktes det att kineserna var oroliga vilket bland annat resulterade i att Nagan inte bannades eller valdes. NaVi fick en stark draft och det var spännande långt in i matchen tills Na'Vi tog greppet efter fantastiskt spel rakt igenom hela laget. Na'Vi ser bättre ut än på mycket länge och deras jakt på ytterligare en miljondollar är på gång! Imorgon ställs de mot favoriterna LGD som sett brutalt starka ut.
//Hellspawn

01:22
Turnerings bästa match måste tveklöst vara LGD vs Team Zenith game 2. Själv var jag i extas när Zenith tog Slardar som sista hjälte och Loda fick spela min favorithero. En legend med sin legendariska hero visade fantastiskt lir redan från start med first blood och fortsatte sedan. Även IceIceIce hade fin farm på Lycan och det såg bra ut för Zenith. Trots detta tog LGD bit för bit sig tillbaka in i matchen och det blev så nervöst så man nästan kissade på sig. Fantastisk match att följa helt enkelt men tyvärr blev Loda och hans mannar nedslagna i loserbracket. LGD är helt enkelt en dödsmaskin som brutalt dominerar turneringen.
//Hellspawn

23:39
Gjorde en intervju med Fluffnstuff från compLexity som var rejält besviken med deras insats. Träffade även POTM Buttons manager och snackade lite amerikansk Dota 2. Känner verkligen att NA är på gång på riktigt, vore kul att se någon arrangera lite tävlingar i USA, det behövs. Nu är det fullt fokus på Loda och hans Zenith. Kan de ta LGD? Var det smart att ge Morphling till Sylar ? Många frågor och sjukt spännande är det. En måstematch att följa!
//Hellspawn

21:54

Det är lite underligt att TobiWan och Synderen kommenterar tycker jag. Visst, de är bra tillsammans men kommer inte Slesh att kommentera mer nu? Eller blir det TobiWan och Slesh imorgon?

För tydligen så ska TobiWan bara kommentera fyra Bo1 idag, fastän han helt klart är den största kommentatorn här. Men det är kanske så att Valve vill inte lägga så stort fokus på kommentatorerna. Med tanke på att de nästan aldrig är i bild och att de sitter på ett rätt osynligt ställe och har i princip bara ett skrivbord utan branding. Och som ni kan se nedan verkar inte TobiWan så nöjd över sin situation.


21:29
Jag vill fan gå ned och smälla Maelk på käften. Morphling och Naga till Tofu!?!? really? Om inte EG tar och vinner denna så kommer jag anklaga pick-phase för detta, fattar fasen inte hur EG sk ta detta, de måste få ett enormt bra early och mid game.
//Hellspawn

20:58
Morphling... vet inte vad jag kan säga. Kändes some EHOME valde en bra mycket starkare lineup men compLexity har stundtals lirat fantastiskt. Under en lång period fick Morph ingen farm och Brewmaster höll ställningarna i mitten. Trots härliga teamfights från amerikanerna så ser det ytterst mörkt ut för coL.
//Hellspawn

20:08
Härlig stämning här på The International när compLexity kommer in på scen, publik är supertaggad och USA USA USA!!! dånar i hallen. Jag tror faktiskt att coL kan ha en god chans även om EHOME borde vara favoriterna. Känns dock tomt och tråkigt att CLG blev utslagna mot Orange, jag trodde verkligen CLG kunde lyfta sig ytterligare en nivå men att släppa Morphling är så jäkla dumt! Morph har dominerat turneringen och Mushi är en sån legend och gigant. Nu får vi ställa allt hopp till Loda.
//Hellspawn

19:05
Träffade fyra av CLG-spelarna sent igår innan jag stack hem. De såg trötta ut redan då och har nog inte fått många timmars sömn. Förmodligen har Orange haft det lika jobbigt så det är jämt i alla fall, men det måste vara jobbigt för lagen att vara på eventet så många timmar.
//bobhund

Dag 1

10:43
I säng efter Twitch.tv-festen. Den var stenhård men jag var mer där för att träffa folk. Alltid intressant att se att det ändå är så pass få från esportsvärlden man känner. Vart ballt att träffa Filipino champ som är en legend inom fightingscenen. Blev en lugn och städad natt för jag är så taggad inför The International! Ses "imorgon" för er blir det ikväll. Fasen dessa tidszoner förvirrar en.
//Hellspawn

07:31
Härligt tider för Sverige på The International, båda Lodas Zeniths och svensk CLG avancerar från dag 1. Just nu tittar jag på när EHOME slaktar Mousesports, de ser ut att vinna alla lines samtidigt. Ska försöka ta mig till Twitch.tv-partyt men Dendi-intervjun är seg på uppladdning. Får väl se om vi kommer iväg.
//Hellspawn

06:16
Dendi är ju världens mysigaste person någonsin. Direkt efter Na'Vis match mot DK frågade vi om intervju. Dendi stod då med hela famnen full av chips, choklad och cola, glad som ett litet barn. 30 minuter senare satte vi igång vår intervju som nu är på uppladdning. Dendi är en så jäkla skön, att han dessutom är en av världens bästa i Dota gär det inte sämre!
//Hellspawn

05:24
Gjorde precis en intervju med Maelk och Demon från Team EG. Samtidigt spelar Na'Vi för sitt liv mot DK. Na'Vi som inledde så övertygande, gav bort game 2 lite men kämpar på bra just nu. Härlig stämning här på The International
//Hellspawn

03:41

Tung förlust räcker inte för att beskriva hur nära EG var att besegra iG. Inför matchen var iG tveklösa favoriter och det såg inte bra ut för EG efter att ha blivit slaktade i första matchen. Därefter började återhämtningen och man inledde match 2 med att trycka iGs Invoker Ferrari 430 i mitten och därmed kopplade EG ett litet grepp. En bit in i matchen kom ett avgörande moment, det såg ut som EG skulle få problem i mitten fram tills Maelk lyckades få iväg ett Black Hole som låste fast fyra iG-spelare och vände striden till EG:s favör. Genom det momentum fortsatte det se bra ut för EG och 1-1 var ett faktum.

Match tre och avgörandets stund var kommen. EG inledde stenhårt och det såg verkligen ut att gå deras väg, speciellt Fear dominerade återigen på sin Morphling. Därefter sprack allt och EG efter att ha vunnit flera teamstrider gick på flera proppar och matchen gled dem ur näven. En hård och förkrossade förlust i en match de från början var uträknade i men var så nära att vinna.
//Hellspawn

01:36

Spelarchillen! Här hänger spelarna mellan matcherna och det finns dricka, snacks och mat. Jag och bobhund insåg för ett litet tag sedan att även vi kan gå hit och hämta vatten och hugga tag på spelare. Riktigt proffsigt av Valve, vi förvänta oss inget mindre förvisso!
//Hellspawn

01:29
Oh my god! The HYPE is on! EG åkte på pisk i första matchen mot iG men har nu startat stenhårt i andra matchen. Efter en bra öppning och sedan ett fantastiskt Black Hole i ett kritiskt läge så är publiken och EG-spelarna i extas. Nu är det känsla, nu är det esport. Kan EG kvittera till 1-1? Publiken och dem själva tror det definitivt. En miljondollar är på spel och drömmen lever.
//Hellspawn

00:57
Fick tag på Loda efter vinsten mot compLexity, blev en ordentlig intervju för alla som följt Lodas karriär och undrar hur han har det i Zenith och Singapore.
//Hellspawn

00:04
Rent fantastiskt, ja faktiskt fantastiskt spelade Zenith mot compLexity i deras sista två matcher. Framförallt IceIceIce på Invoker och Hyhy på Morphling. Svenska Loda hade det lite tyngre men gjorde en god insats ändå. Detta innebär att Lodas Zenith ställs mot LGD I WB-semifinalen! Heja Sverige!
//Hellspawn

23:18
Intressant notering, Loda är inte involverad i pick-fasen. De övriga fyra i Zenith diskuterar medan Loda sitter vid sin dator på flanken. Den gamla lagledaren och Carryn har alltså en helt annan roll i detta Zenith
//Hellspawn

23:11
Sjukt imponerad av Zeniths spel. Tre Carrier i typiskt kinesisk manner, jäklar vad deras Invoker ägde för att inte tala om Hyhy på Morphling så Loda fick Queen of Pain. 1-1 mot compLeixty hoppas vår svenska stjärna kan gå vidare i slutspelet, go Loda!
//Hellspawn

22:55
Sköna tider för alla svenska Dota 2-fans, Rakaka fick tag först i Pajkatt och därefter Akke. Intervjuerna är på väg upp och blir den perfekta uppladdningen för alla fans som väntar på CLG vs mTw.
//Hellspawn

22:00
Tillbaka efter matbreak, så missade starten. Intressant att coL fick en Naga, ser inte bra ut för Loda oc hans Zenith. Träffade Maelk och Synderen, ska försöka få intervju senare alla jagade mat. Fick dock tag på White-Ra som var på besök. Intervju på uppladdning.
//Hellspawn

20:56

Pressområdet har en fantastisk utsikt.
//bobhund

20:44
Vilken fantastik match som Mushi och hans Orange Esports gör. LGD känns dock extremt farliga och matchen står och väger just nu. Publiken är i extas! Underbart!
//Hellspawn

19:55
Att Orange to Kunka var ballt, att de valde Nightstalker gjorde att jag jubla. Men LGD fick farm på Tidehunter och Anti-Magen blev stenhård det kombinerat med fantastiska team fights gjorde att LGD enkelt vann första kartan, 1-0.
//Hellspawn

19:23

Så här sitter spelarna och upplever turneringen. V-I-P-jävlar säger jag! Samtidigt är det helt galen stämning här på The International
//Hellspawn

19:03
Gabe Newell gjorde precis entre och välkomnade alla på plats. Taket exploderade av jubel. Han sa att han minns det som igår när han gav Na'Vi-checken förra året. Sedan dess har han lirat oändligt med timmar av Dota 2 och suger fortfarande. Gabe är helt enkelt kung på stället.
//Hellspawn

18:53
The International är igång! Vi har gjort en rundvandring och tagit mängder av bilder som är på väg upp. Det är en godstämning här trots att man kan tro att NASL-soundguy var igång och härjade i starten. Personligen hade jag gärna sett analysdisken med 2GD inne i hallen och lite väl långrandigt kanske det har varit. Lagen sitter på sina balla balkonger och det är sjukt god stämning i hallen. Tror alla bara sitter och väntar på att matcherna ska dra igång!
//Hellspawn
Hellspawn

Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

Följ oss på Twitter:
@RAKAKA
@frenys
@greykarn

Mvh

ponde & gREYKARNNytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

Svensk dominans på DH Summer 2013
Svensk dominans på DH Summer 2013
EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

Rakaka snackar med Jaedong
Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

Rakaka snackar med Jaedong
Rakaka snackar med Jaedong
DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Pengar rullar in som de ska för Mvp
CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

Inatt avgörs WCS
Inatt avgörs WCS
SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

HerO vinner WCS America
HerO vinner WCS America
SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

Svensk dominans på DH Summer 2013
Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

Chockade Fighting-communityn
Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

Bara The International kvar
I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

Även den gamle stjärnan kan än...
För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

Dominansen är total!
När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

League of Legends-stjärnor
Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


  Vinnare DH Summer 2013:

  SSFIV:AE
  1. Popi – 25 000 SEK
  2. Infiltration – 12 500 SEK
  3. Ryan Hart – 7 500 SEK
  4. Ettelman – 5 000 SEK

  DOTA2
  1. The Alliance – 140 000 SEK
  2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
  3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
  3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

  Starcraft 2
  1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
  2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
  3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
  3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

  Counter-Strike:GO
  1. NiP Gaming – 70 000 SEK
  2. Epsilon – 40 000 SEK
  3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
  3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

  League of Legends
  1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
  2. Dark Passage – 35 000 SEK
  3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
  3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
Relaterat: DreamHack.se

Publicerad: 2013-06-09 22:18

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Hack i häl på legendaren Flash
Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

NaNiwa i topp-20
I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
0


Publicerad: 2013-06-09 12:38

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
1. INoVation (T) $40 000
2. sOs (P) $20 000
3/4. Soulkey (Z) $10,000
3/4. Mvp (T) $10,000

Bildkälla TeamLiquid.com

Publicerad: 2013-06-03 15:52

HerO vinner WCS America
WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

Slutplaceringar:
1. Liquid'HerO
2. EG.Revival
3/4. Axiom.Ryung
3/4. EG.aLive
5. Axiom.Alicia

Bildkälla: TeamLiquid

Publicerad: 2013-06-02 18:12

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
  "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

  In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

Relaterat: ocz.com

BONUS!

Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.