Turnering

SaSe vinner Vägen till Korea

Under kvällen avgjordes Rakaka Logitech StarCraft II Tournament - Vägen till Korea.

Kvällen inleddes med semifinalerna SaSe vs Bischu och NaNiwa vs LaLuSh, läs mer inför matcherna här.

Kvällens finalsändning leddes av Slop3, Hellspawn och Ominous. Första semifinalen blev en kort historia då SaSe från Meet Your Makers tog två extremt snabba matcher mot Bischu från Team Dignitas. Om den nya patchen påverkade det eller om det var missbedömningar från Bischu är svårt att säga.

I dagens andra semifinal var det Team Dignitas NaNiwa som fick spela matchen från New York då han är TSL-finalklar. Hans motståndare var Milleniums LaLuSh som även är skribent för Rakaka. Trots den nya patchen blev LaLuSh överkörd och beklagade att det behövdes 28 ytterligare balanspatchar innan det blir jämt. Detta efter att hans Roaches blivit totalt slaktade av mängder med Forcefields.

Tredjeprismatchen uteblev då LaLuSh försvann efter den tunga semifinalsförlusten och därmed kunde Bischu kamma hem mus och tagentbord från Logitech, G700 och G510.

Finalen mellan NaNiwa och SaSe
Finaldags och de två obesegrade spelarna möttes, både gick alltså 5-0 genom sina grupper och har självfallet imponerat mest genom turneringen. NaNiwa som spelade från New York var rätt orolig för lagget då det påverkar det microintensiva PvP-spelet.

Första kartan Tal'Darim Altar blev en riktig nagelbitare då NaNiwa valde att gå Dark Templars och SaSe gick 4Gate. Det såg länge ut som att SaSe skulle vinna då han kom in fint i NaNiwas bas och var nära på att få bort flertalet Pylons. NaNiwa stred emot och fick tillräckligt med tid att få ut två DTs. SaSe som inte hade varken Robotics Facility eller Forge fick retirera och tappade många Probes. Detta gjorde att NaNiwa kom ordentligt före ekonomiskt och kunde ta 1-0.

Karta två var Xel'Naga då båda gick 4Gate. SaSes var dock extremt snabb och kom in i NaNiwas bas och hade övertaget i enheter. Efter ett längre microintensivt krig där SaSe låg före hela tiden tvingades NaNiwa GG:a. Karta tre Metalopolis gick SaSe återigen 4Gate och NaNiwa gick en dubbel Warpgate där återigen SaSe kom in snabbt och NaNiwa tvingades dra upp två ytterligare Gatesways men fick snabbt GG:a till 2-1 ledning för SaSe.

Näst på tur var Shakuras Plateu och båda gick proxyPylon med dubbel Gateway. Detta blev nästan komiskt och liten skillnad fanns. SaSe var uppe i själva basen medan NaNiwas var längre ifrån. SaSe hade endast åtta Probes och fick ut Zealots tidigare då NaNiwa byggt 10 Probes. I paniken missade NaNiwa att sända in sin första Zealot och kort därefter stod det klart att SaSe vinner turneringen och därmed Vägen till Korea.

Korearesa och GSL-huset
Vinnaren SaSe blev direkt efter vinsten intervjuad av Rakaka och självklart var det en mycket nöjd vinnare som framförallt såg framemot att få kvalitativ träning. SaSe kommer alltså åka under sommaren till Korea och bo i GSL-huset när det passar vår vinnare bäst. Förutom det finns det goda chanser att han kan bli belönad med Code A och kunna delta i en Code A-turnering, detta är dock upp till GSL.

VODs borde komma upp under morgondagen i fall ni missade sändningen.

Tack till samtliga
Rakaka vill också tacka på och tacka Logitech för samarbetet runt Vägen till Korea. Detta möjliggjorde att Rakaka för första gången arrangerade en turneringen samt att Sverige får ytterligare en spelare i Korea inom kort. Vi vill också gratulera SaSe till vinsten och önska honom lycka till i kampen mot Koreanerna. Ett stort tack går också till LaLush och Ominous som har ställt upp med skarpa analyser och trevligt kommenterade under turneringens gång.

Dessutom tack till alla deltagare och er som har följt Vägen till Korea från start till slut. Vi hoppas vi har bjudit på god underhållning och att ni gillat konceptet och streamen.

Slutställning:
1. SaSe - Resa till Korea+GSL-huset - Logitech G930, G700, G510.
2. NaNiwa - Logitech G700, G510
3. Bischu - Logitech G700, G510
4. LaLuSh

Finaldags 19:00
NaNiWa, SaSe, Bischu och LaLuSh är alla färdiga för slutspelet som imorgon kommer avgöra vem som får åka till Korea och GSL-huset.

Efter en månads spel i Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering "Vägen till Korea" är det äntligen dags för avgörande. Imorgon kulminerar turneringen i slutspelet som avgör vem som vinner flygbiljetten till Korea och plats i GSL:s spelarhus.I den första semifinalen, som drar igång 19:15, spelar WC3-legendaren SaSe mot Bischu i en mirrormatch mellan två protoss. SaSe blev gruppvinnare efter att ha gått obesegrad mot bland andra LaLuSh och TSL-aktuelle ThorZaiN. Bischu blev grupptvåa i sin grupp där NaNiWa var det enda hindret han inte kunde besegra. Statistiskt sett har SaSe övertaget med 63% vunna PvP-matcher medan Bischu vinner drygt hälften av sina mirrormatcher.20:00 får vi se superheta NaNiWa ta an LaLuSh. NaNiWa, som spelar Protoss, är efter helgens vinst i TSL klar för final i turneringen i New York och har utöver det ett bekvämt MLG-guld i bagaget. LaLuSh är i sin tur med 40 000 kronor i turneringsvinster en av de bästa Zerg-spelarna i Europa och därtill den enda som tagit sig till slutspelet i Vägen till Korea. Med vinster i 69% av sina matcher mot Zerg är NaNiWa helt klart favoriten mot LaLuSh som enligt statistiken endast vunnit 41% av matcherna i samma matchup.

De två semifinalerna efterföljs först av bronsmatchen mellan förlorarna i respektive match klockan 20:45. Därefter spelas den helt avgörande finalen 21:30. Semifinalerna och bronsmatchen spelas i formatet bäst av tre kartor. Till finalen spelas bäst av fem kartor.

Spektaklet kommer självklart att streamas av Rakaka. slop3 och Hellspawn gästas på onsdagskvällen av experten OminouS i livestreamen för turneringen som kommer skicka nästa svensk till Korea och GSL. 19:00 börjar sändningen här på Rakaka.se, se till att vara här!
  Onsdagens schema
  19:00 – Sändningen börjar med slop3, Hellspawn och OminouS
  19:15 – Semifinal #1, SaSe vs. Bischu
  20:00 – Semifinal #2, NaNiWa vs LaLuSh
  20:45 – Bronsmatch
  21:30 – Final
All tidigare information, spelare, resultat, grupper och VoD:s finns att hitta på Rakaka och Logitechs specialsajt för turnerningen.Nani och Bischu vidare
Nani tar sig vidare utan några förluster – efter att ha tvingats till en dramatisk och direkt avgörande sista-match mot MorroW

Grupp 2 i Rakaka Logitechs "Vägen till Korea" är färdigspelad. Striden om gruppsegern och de två semifinalplatserna stod i slutändan mellan tre spelare: Bischu, Nani och Morrow.

Nani
började den andra spelomgången starkt genom att snabbt gå upp till 4 segrar – dock inte helt utan problem. Matchserierna mot Bischu och Fury blev båda jämna och gick till en tredje avgörande karta. Nani lyckades dock ta hem bägge med 2-1, och stod sedan starkt på 4 segrar och 8-2 i kartstatistik.

Bischu å sin sida, visade upp en stark PvT efter sin inledande PvP-förlust mot Nani. Dignitastossen öppnade med en oortodox 17gate 17nexus-öppning i samtliga PvT-matcher och lyckades knipa 2-0 mot både Jimpo och Fury. Bischu avslutade gruppen med 4 vinster och 1 förlust, samt kartstatistik 9-2.

MorroW inledde den första spelomgången för två veckor sedan med en förlust mot Bischu, men lyckades under onsdagen revanschera sig och hålla liv i gruppen genom 2-0-vinster mot BSW och Jimpo. Detta placerade Morrow på 3 vinster och 1 förlust, samt 6-2 i kartstatistik inför hans sista match mot Nani.

Morrow vs Nani
visade sig bli en direkt avgörande match för vem som skulle knipa den sista semifinalplatsen. Bischu var redan klar: som gruppetta i det fall Morrow vann, och som grupptvåa i det fall Nani vann. Efter en 4gate på första kartan Metalopolis från Naniwa, och en dödligt effektiv phoenixöppning på den andra kartan Terminus, lyckades Nani ta hem matchen mot Morrow med 2-0 och därmed vinna grupp 2 obesegrad.

Slutgiltig gruppställning  Resultat spelomgång 2 - Grupp 2
  NaNiWa vs Bischu 2-1
  NaNiWa vs FuRy 2-1
  MorroW vs BSW 2-0
  JimpO vs Bischu 0-2
  JimpO vs BSW 2-0
  Bischu vs FuRy 2-0
  MorroW vs JimpO 2-0
  FuRy vs BSW 0-2 (WO från fury)
  MorroW vs NaNiWa 0-2
Slutspel nästa vecka - samma tid, samma kanal
Nästa vecka, onsdagen den 11:e maj, spelas slutspelet. Vinnaren i Grupp 2 får möta LaLush som kom tvåa i Grupp 1. Tvåan i gruppen får möta gruppvinnaren SaSe från Grupp 1. Räkna med en riktig stjärnfest nästa vecka! Modulen i Grupp 1 dök inte upp och hans matcher har blivit WO, 2-0 till alla motståndare.

Vilka två sista går till slutspel?
Rakaka och Logitech ska skicka en svensk spelare till Korea för att leva progaming-drömmen. Ikväll spelas de sista och avgörande gruppspelsmatcherna i Grupp 2. Vilka två sista går till slutspel?

Första spelomgången i Grupp 2 spelades för 2 veckor sedan. Fyra matcher spelades och vinnaren ur den striden blev Dignitas-spelaren Bischu som tog 6 poäng efter vinst mot både BSW och MorroW. SK-spelaren Jimpo och Zerg-liraren MorroW tog 3 poäng vardera.

MLG-mästaren NaNiWa kunde tyvärr inte spela sina matcher förra onsdagen på grund av andra turneringar som krockade. Detta betydde att NaNiWa fick spela sina matcherna undan livesändning och det har gått på följande sätt.
  Matcher spelade online:
  NaNiWa vs. BSW 2-0
  NaNiWa vs. JimpO 2-0
  NaNiWa vs MorroW (spelas ikväll, sänds ej)
Allt åt alla - replays till folket!
Alla matcher, inklusive NaNiWa:s matcher, finns i Rakakas replaypack från två första speldagarna:
Speldag 1 (Grupp 1)
Speldag 2 (Grupp 2)

Replays från speldag 3 och 4 kommer vid senare tillfälle. Detta betyder att vi har följande gruppställning just nu.Livesändningarna börjar 19.00
Sveriges stjärn-Protoss Naniwa missade första spelomgången på grund av flera andra turneringar. Nu kliver MLG-mästaren in i turneringen på riktigt och de andra spelarna lär känna en viss oro inför den välspelande skåningen.

Sändningarna inleds med just NaNiWa mot formstarka lagkamraten Bischu i en PvP-batalj. Efter det har vi fina matcher att se framemot mellan dessa, MorroW, BSW, JimpO och FuRy. Europas topp-Zerg har mycket att bevisa efter den inledande förlusten mot Bischu, men lär inte heller ge sig i första taget.

Räkna med en actionfylld kväll där alla matcher livesänds på Rakaka.se. Kvällens Rakaka Live börjar 19.00. Missa inte det!
  Grupp 2 – Spelomgång 2 (4/5):
  - Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
  * 19:15 NaNiWa vs Bischu
  * 20:00 MorroW vs BSW
  * 20:45 JimpO vs Bischu
  * 21:30 NaNiWa vs FuRy
  * 22:15 JimpO vs BSW
  * 23:00 Bischu vs FuRy
  * 23:45 MorroW vs JimpO
  * 00:30 FuRy vs BSW
Slutspel nästa vecka - samma tid, samma kanal
Nästa vecka, onsdagen den 11:e maj, spelas slutspelet. Vinnaren i Grupp 2 får möta LaLush som kom tvåa i Grupp 1. Tvåan i gruppen får möta gruppvinnaren SaSe från Grupp 1. Räkna med en riktig stjärnfest nästa vecka! Modulen i Grupp 1 dök inte upp och hans matcher har blivit WO, 2-0 till alla motståndare.

SaSe och Lalush vidare
Den andra speldagen för Grupp 1 i "Vägen till Korea", spelades just färdigt. Avancerade från gruppen gjorde Sase som gruppetta och Lalush som tvåa.

Speldagen sparkade igång med vad som skulle visa sig vara den avgörande matchen för andraplatsen i Grupp 1: Lalush mot Thorzain. Bo3-serien plockades hem av Lalush med resultatet 2-1.

Kvalspelaren "Modulen" dök tyvärr inte upp – men fem matcher kunde ändock spelas, och dessa räckte för att gruppen skulle drivas till ett avgörande.
  Spelomgång 2 – Resultat Grupp 1
  LaLush vs ThorZaIN 2-1
  SaSe vs CytoplasM 2-0
  LaLush vs CytoplasM 2-0
  Mover vs SaSe 0-2
  SaSe vs. ThorZaIN 2-0


19:00 avgörs Grupp A i Vägen till Korea

Ikväll avgörs Grupp A i Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament. Ska SaSe och LaLush hålla ledningen eller kommer någon kunna hota dem?

De två första speldagarna i Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament har avverkats och gruppspelet är i fullgång. Ikväll kommer Grupp A att avgöras och de två första semifinalisterna kommer att vara klara.Första veckan inledde SaSe starkt med vinster över LaLush och Modulen. LaLush vann sina två övriga matcher mot Mover och Modulen och är därmed tvåa i den haltande tabellen. Efter följer Cytoplasm och Thorzain med en vinst och en förlust var. De två inkvalade spelarna Mover och Modulen har fortfarande chansen när kvällen inleds.

Kvällens matcher:

- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 LaLush vs ThorZaIN
* 20:00 SaSe vs CytoplasM
* 20:45 Mover vs Modulen
* 21:30 LaLush vs CytoplasM
* 22:15 ThorZaIN vs Modulen
* 23:00 Mover vs SaSe
* 23:45 CytoplasM vs Modulen
* 00:30 SaSe vs. ThorZaIN

Bischu toppar grupp 2

Förra veckan fick vi se SaSe toppa Grupp 1 i Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament. Vem skulle prestera bäst när Grupp 2 inleddes?

Andra speldagen i Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament: Vägen till Korea avslutades precis. De första matcherna i Grupp två är nu spelade och några spelare är närmare Korea än andra.

Bischu vs BSW
Dagen inleddes med att Dignitas-spelaren Bischu(P) mötte BSW(T). På första kartan Terminus valde BSW att gå Banshees vilket inte lyckades så bra men trots detta gjorde BSW ett bra anfall och pressade Bischu hårt. Till slut kunde Bischu bryta BSWs belägring mycket tack vare att han lyckades rädda undan Colossus gång på gång vilket gav honom segern. På andra kartan Crevasse ledde Bischu från start till slut och BSW trots lite bättre Banshee-spel lyckades aldrig hota, 2-0.

MorroW vs FuRy
Dagens andra match var mellan Mousesports MorroW(Z) och Rage Gamings FuRy(T). På första kartan Crossfire valde FuRy att pusha relativt tidigt och gjorde bra med skada mot Zerg-spelaren. FuRy backade vilket i normala fall hade varit korrekt spelat men då MorroW var girig och började bygga Drones under striden slog det tillbaka mot FuRy. MorroW lyckades senare få in ett gäng Zerglings i FuRys huvudbas och slaktade mängder med SCVs. Detta kombinerat med massor av Mutas och Bangelings väntade bara MorroW på det rätta tillfället att platta till FuRy. På andra kartan valde FuRy att expandera tidigt vilket MorroW såg och dubbelexpade direkt. FuRy spelade väldigt passivt vilket straffa sig när MorroW fick både kart- och ekonomiövertaget. Efter att MorroW återigen dragit ut på det anföll han från alla håll samtidigt och 2-0 var ett faktum.

JimpO vs FuRy
Kvällens TvT-möte stod FuRy och JimpO från SK-Gaming för. På första kartan Shakuras Plateau valde JimpO att gå snabba Ghosts om detta var en defensiv åtgärd eller om han hade något speciellt planerat är osäkert då de inte kom till nytta. FuRy ledde hela tiden det ekonomiska spelet och armerna slogs ut gång på gång, det såg ut lite som Hawaii-Starcraft, enda stunden sprängde FuRy-arme till småbitar för att några minuter senare demolera JimpOs. Till slut kunde FuRy avgöra med Thors som klampade in och satte stopp för Jimpo. Andra kartan var Tal'Darim där Jimpo öppnade med Marines och Helions som plockade bort många Marines men stoppades av FuRys tanks. JimpO följde upp med Banshees som fick mycket utrymme trots FuRys Vikings. Detta gav JimpO ett övertag som han förvaltade väl och kvitterade till 1-1. Sista kartan var Xel'Naga och båda valde att hålla sig på en bas. FuRy tog till slut beslutet att gå all in med SCVs, dels efter att JimpOs Banshee börjat ställa till med skada i basen. FuRys tanks såg ut att kunna ta hem segern men JimpO försvarade väl och kunde till slut stå emot och därmed vinna 2-1.

MorroW vs Bischu
Kvällens sista match var mellan MorroW(Z) och Bischu(P) och inleddes på Xel'Naga. MorroW hade bra koll på Bischu inledningsvis men Protoss-spelaren lyckade få in en Proxypylon i högra hörnet som MorroW trots gedigen Zerg-scouting missade. Bischu gick därefter 5Gate och en nästan absurd lång Micro-fight inleddes, Roaches mot Stalkers. Emellan åt kom Zealots och Zerglings in i bilden. Trots att MorroW såg rätt körd ut efter den missade Proxypylonen krigade han med näbbar och klor. Till slut fick Bischu backa för att expa varpå han två gånger om lyckades stoppa MorroWs tredje expansion. Detta gjorde att det blev 1 bas mot 1 bas vilket var fördelaktigt för Bischu som till slut kunde avgöra matchen. Karta två var Terminus där MorroW i chatten sa vad Bischu skulle gå för taktik, just Void Rays. Bischu inledde med Forge-expansion och därefter Stargate som MorroW inte kunde se. MorroW i sin tur gick dropp med Bangelings men lyckades inte få ner huvudbasen. Bischu med Void Rays och Phoenixes tog ner Queen efter Queen och även MorroW Lair vilket förhindrade Hydralisk Den. Bischu kunde därmed säkra en 2-0 vinst och ledning i Grupp 2.

Tyvärr kunde inte NaNiwa spela sina matcher för dagen läs mer om det här. Detta är ställningen efter de två första speldagarna. VODs kommer upp vid senare tillfälle.Grupp 1 – Spelomgång 1 (13/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 LaLush vs Mover 2-0
* 20:00 ThorZaIN vs Mover 0-2
* 20:45 SaSe vs Modulen 2-1
* 21:30 CytoplasM vs Mover 2-1
* 22:15 LaLush vs Modulen 2-0
* 23:00 SaSe vs LaLush 2-0
* 23:45 CytoplasM vs ThorZaIN 1-2

Grupp 2 – Spelomgång 1 (20/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 Bischu vs BSW 2-0
* 20:00 MorroW vs FuRy 2-0
* 20:45 JimpO vs FuRy 2-1
* 21:30 MorroW vs Bischu 0-2

Matcherna kommer spelas vid senare tillfälle
* NaNiWa vs MorroW
* JimpO vs NaNiWa
* NaNiWa vs BSW

Grupp 1 – Spelomgång 2 (27/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 LaLush vs ThorZaIN
* 20:00 SaSe vs CytoplasM
* 20:45 Mover vs Modulen
* 21:30 LaLush vs CytoplasM
* 22:15 ThorZaIN vs Modulen
* 23:00 Mover vs SaSe
* 23:45 CytoplasM vs Modulen
* 00:30 SaSe vs. ThorZaIN

Grupp 2 – Spelomgång 2 (4/5):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 NaNiWa vs Bischu
* 20:00 MorroW vs BSW
* 20:45 JimpO vs Bischu
* 21:30 NaNiWa vs FuRy
* 22:15 JimpO vs BSW
* 23:00 Bischu vs FuRy
* 23:45 MorroW vs JimpO
* 00:30 FuRy vs BSW

Finaldag – Semi, tredje samt final (11/5):
- Semi+Tredje plats spelas BO3, Finalen är BO5, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 Semifinal 1
* 20:00 Semifinal 2
* 20:45 Tredje plats
* 21:30 Final
SaSe toppar efter dag ett
Första speldagen av rakaka och logitechs Starcraft II-turnering, Vägen till Korea, är nu färdigspelad. Det bjöds på både skrällar och underhållande matcher.

Kvalspelaren "Mover" visade prov på skill efter en inledande förlust mot Lalush. I något av en skrällserie körde Mover över svenska TSL-hoppet Thorzain med 2-0. Thorzain revanscherade sig dock sedan i en jämn serie mot Cytoplasm, där den förstnämnde vann med 2-1. Vinnaren från andra chansen-kvalet, Modulen, inledde genom att vinna första matchen i sin bäst-av-tre-serie mot SaSe, men tappade sedan de två efterföljande matcherna. SaSe var den enda som klarade sig ur första speldagen obesegrad, efter att ha 2-0:at Lalush.

Resultat från speldag 1 följer nerdan (VODs laddas upp under torsdagen):

Grupp 1 – Spelomgång 1 (13/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 LaLush vs Mover 2-0
* 20:00 ThorZaIN vs Mover 0-2
* 20:45 SaSe vs Modulen 2-1
* 21:30 CytoplasM vs Mover 2-1
* 22:15 LaLush vs Modulen 2-0
* 23:00 SaSe vs LaLush 2-0
* 23:45 CytoplasM vs ThorZaIN 1-2

Ställningen i Grupp 1 ser därmed ut som följer:Rakaka Logitech "Vägen till Korea" återvänder igen på Onsdag om en vecka.

Grupp 2 – Spelomgång 1 (20/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 NaNiWa vs MorroW
* 20:00 JimpO vs NaNiWa
* 20:45 Bischu vs BSW
* 21:30 MorroW vs FuRy
* 22:15 NaNiWa vs BSW
* 23:00 JimpO vs FuRy
* 23:45 MorroW vs BischuNu ligger vägen till Korea öppen
Nu är vägen öppen för tolv spelare som har chansen att ta sig hela vägen till Korea. Biljetten är bokad och nu ska det avgöras vem av de svenska superstjärnorna som kommer bli nästa supertalang att besöka GOMtv-huset och få chansen att visa upp sig bland världseliten i Asien.

Nu är grupperna klara, schemat spikat och nu ska tre något okända spelare få chansen att bevisa att de har i Sverigeeliten att göra. Det är slop3 som står för produktionen och Rakakas egna esport-geni Hellspawn för kommenteringen med antingen NaNiwa eller Lalush vid sin sida. Imorgon startar spektaklet som kommer avgöra vem nästa svensk-koreanska superstjärna kommer bli.

  Grupp 1 (Spelar 13/4 samt 27/4):
  * Kim "SaSe" Hammar, Protoss
  * Faton "LaLush" Rakathati, Zerg
  * Marcus "ThorZaIN" Eklöf, Terran
  * Jonas "CytoplasM" Larsson, Zerg
  * Emil "Mover" LÃ¥ng, Terran
  * Alexander "Modulen" Oskarsson, Protoss

  Grupp 2 (Spelar 20/4 samt 4/5):
  * Johan "NaNiWa" Lucchesi, Protoss
  * Stefan "MorroW" Andersson, Zerg
  * Jimmy "JimpO" Wölfinger, Terran
  * Jesper "Bischu" Johansson, Protoss
  * Sebastian "FuRy" Pesic, Terran
  * Hampus "BSW" Bergström, Terran
För att ge er åskådare samt spelarna maximal utdelning av turneringen har gruppspelet blivit indelat i fyra faser, varje grupp har alltså blivit avbruten efter halva för att sedan återupptas två veckor senare. Det vill säga, grupp ett spelar sin första omgång med start imorgon klockan 19:15 för att sedan återupptas den 27/4. Däremellan spelas givetvis den andra gruppen, grupp två, för att även den bli avbruten efter halva för att sedan återupptas efter två veckor.

Varje gruppspelsomgång spelas i Bäst-av-tre-kartor och hela kalaset håller på från och med imorgon till och med den fjärde maj (4/5) när den sista gruppspelsomgången går av stapeln. Bara några dagar senare, den elfte maj, är det så äntligen dags för slutspelet!

Till slutspel kommer två spelare från vardera grupp att ta sig, med andra ord kommer vi alltså att gå direkt in i Bäst-av-fem-semifinalerna den elfte maj där gruppvinnaren möter grupptvåan från den andra gruppen och vice versa.
  Spelschema för Vägen till Korea
  Grupp 1 – Spelomgång 1 (13/4):
  - Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
  * 19:15 LaLush vs Mover 2-0
  * 20:00 ThorZaIN vs Mover 0-2
  * 20:45 SaSe vs Modulen 2-1
  * 21:30 CytoplasM vs Mover 2-1
  * 22:15 LaLush vs Modulen 2-0
  * 23:00 SaSe vs LaLush 2-0
  * 23:45 CytoplasM vs ThorZaIN 1-2

  Grupp 2 – Spelomgång 1 (20/4):
  - Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
  * 19:15 NaNiWa vs MorroW
  * 20:00 JimpO vs NaNiWa
  * 20:45 Bischu vs BSW
  * 21:30 MorroW vs FuRy
  * 22:15 NaNiWa vs BSW
  * 23:00 JimpO vs FuRy
  * 23:45 MorroW vs Bischu

  Grupp 1 – Spelomgång 2 (27/4):
  - Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
  * 19:15 LaLush vs ThorZaIN
  * 20:00 SaSe vs CytoplasM
  * 20:45 Mover vs Modulen
  * 21:30 LaLush vs CytoplasM
  * 22:15 ThorZaIN vs Modulen
  * 23:00 Mover vs SaSe
  * 23:45 CytoplasM vs Modulen
  * 00:30 SaSe vs. ThorZaIN

  Grupp 2 – Spelomgång 2 (4/5):
  - Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
  * 19:15 NaNiWa vs Bischu
  * 20:00 MorroW vs BSW
  * 20:45 JimpO vs Bischu
  * 21:30 NaNiWa vs FuRy
  * 22:15 JimpO vs BSW
  * 23:00 Bischu vs FuRy
  * 23:45 MorroW vs JimpO
  * 00:30 FuRy vs BSW
För ytterligare information och annat matnyttigt finns det en evenemangssida och den hittar ni här.

2010-04-10
Startfältet färdigt
De båda RAGE Gaming-spelarna Cytoplasm och Fury blir de två sista av nio inbjudna spelarna i Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering där vinnaren får en resa till Korea och en plats i GSL-huset.

Namn som MorroW, NaNiWa och ThorZaiN finns redan med på listan men ännu hetare blir startfältet när vi kan presentera RAGE-lagkamraterna Cytoplasm och Fury som de två sista inbjudna spelarna i Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering.

Cytoplasm och Fury spelade båda Undead i WarCraft III och har i StarCraft II hämtat medaljer efter aktivt onlinecup-spel. De båda signades snabbt av Playzone som de första SCII-spelarna i deras stall, men gick tillsammans vidare till RAGE.De inbjudna spelarna får sällskap av gårdagens kvalvinnare Mover tillsammans med dagens kvalvinnare BSW och sista chansen-vinnaren modulen.

  Vägen till Korea:
  * MorroW (Z), Inbjuden
  * Jimpo (T), Inbjuden
  * NaNiwa (P), Inbjuden
  * SaSe (P), Inbjuden
  * LaLuSh (Z), Inbjuden
  * Bischu (P), Inbjuden
  * ThorZaiN (T), Inbjuden
  * Cytoplasm (Z), Inbjuden
  * Fury (T), Inbjuden
  * Mover (T), Vinnare Kval #1
  * BWS (T), Vinnare Kval #2
  * Modulen (P) Vinnare av Sista chansen-kvalet
Efter 300 anmälda spelare och några hundra matcher är de öppna kvalen nu stängda. Huvudturneringen drar igång på onsdag och kommer att spelas en gång varje vecka med slutspel den elfte maj. Turneringen kommer självklart att livesändas av Rakaka med inga andra än slop3 och Hellspawn vid rodret. All information, inklusive spelarprofiler för samtliga deltagare, hittar ni på Rakaka och Logitechs specialsajt för turneringen.BSW och modulen klara för Vägen till Korea
Ytterligare en Terran och en Protoss klar för slutspelet, BSW vinner kvalcup #2 och modulen tar sig vidare via sista-chansen-kvalet.

För några minuter sedan stod det klart att Hampus "BSW" Bergström och Alexander "modulen" Oskarsson blivit klara för huvuddelen av Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament efter att ha tagit sig igenom dagens kvalifikationer.

För Hampus "BSW" Bergström blev finalplatsen klar efter att ha krossat allt motstånd i den andra kvalturneringen till Vägen till Korea och med kross pratar vi fullkomlig kross då BSW gick igenom turneringen utan att förlora någon karta. Till final tog han sig via och igenom både BM- och Cheese-spelare samt en mycket välspelande finalmotståndare i form av Zergling- och Baneling-älskande Zergen Daniel "qoolqop" Fyhr.

När det kommer till Alexander "modulen" Oskarsson blev det en ganska enkel FreeWin i sista chansen-kvalet mot tidigare nämnda qoolqop som tyvärr inte hade riktigt med tid till att ge Protoss-älskande modulen en kamp om den sista öppna kval-platsen i Vägen till Korea. Huruvida detta tyder på brist på tid eller ilska efter finalförlusten låter vi vara osagt, klart är i alla fall att vi nu plockat fram tre stycken kvalspelare efter en helg fylld med Starcraft 2.

I och med dagens kval nu är över har hela tio av tolv spelare blivit annonserade eller framplockade via kval och inom kort kommer de sista två att offentliggöras och på onsdag då smäller det när Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament sparkar igång "Vägen till Korea".

Vägen till Korea:
* Mover (T), Vinnare Kval #1
* BWS (T), Vinnare Kval #2
* Modulen (P) Vinnare av Sista-Chansen-kvalet
* MorroW (Z), Inbjuden
* Jimpo (T), Inbjuden
* NaNiwa (P), Inbjuden
* SaSe (P), Inbjuden
* LaLuSh (Z), Inbjuden
* Bischu (P), Inbjuden
* ThorZaiN (T), Inbjuden


2010-04-09
Mover klar för Vägen till Korea
Tre Terran-spelare klara för finalspelet, nittonårige Epsilon-eSports-spelaren Mover klar för slutspelsomgången efter 3-0 i finalen mot modulen.

För ett par minuter sedan stod det klart att Emil "Mover" Lång vunnit den första kvalturneringen i Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament efter finalseger mot Alexander "modulen" Oskarsson efter 3-0.

Mover, en känd semielit med meriter från en drös online-turneringar gick som en ångvält fram till att han ställdes emot den tidigare svenska WC3-stjärnan EffeCt. Arild lyckades dock enbart nypa en karta av honom innan det tog stopp. Därefter ställdes Emil mot GILLON från klanen prOp som även han plockade en karta mot Terran-spelaren. I semifinalen ställdes mover mot Zyrre i en tät 2-1-match som många tippat på andra hållet något som ni kanske förstår blev motbevisat.

I och med kvalsegern ställs nu Emil "mover" Lång till den redan klara finalskaran för Vägen till Korea, vilket nu alltså innebär att mover blir den tredje klara Terran-spelaren till finalomgången.

Modulen som slutade på andraplats i dagens kval får dock en ny chans imorgon då han och tvåan från det andra kvalet kommer kämpa om sista slutspelsplatsen.

Vägen till Korea:
* Mover (T), Vinnare Kval #1
* MorroW (Z), Inbjuden
* Jimpo (T), Inbjuden
* NaNiwa (P), Inbjuden
* SaSe (P), Inbjuden
* LaLuSh (Z), Inbjuden
* Bischu (P), Inbjuden
* ThorZaiN (T), Inbjuden

Imorgon klockan 14:00 är det dags för det andra kvalet och förhoppningsvis blir det samma härliga fight som det blev idag!


2010-04-08
Bischu och ThorZaiN redo för kampen!
Bischu och ThorZaiN presenteras idag som två av de nio inbjudna spelarna i Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering.

Ytterligare två svenska StarCraft II-proffs ansluter sig till Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering för att kämpa om en resa till Korea med plats i GSL-huset – idag presenterar vi nämligen Bischu och ThorZaiN som två av de nio inbjudna spelarna.

ThorZaiN, med bakgrund som professionell WarCraft III-spelare, tog en bronsmedalj på Blizzcon innan bytet till StarCraft II. Nu senast överraskade han hela världen när han slog ut GSL-mästaren FruitDealer ur TSL3. Bischus spel i DreamHack Winter skapade stora rubriker när man med slantsingling körde ut honom ur turneringen. Medan hans hämnd kan komma i sommarturneringen kan han finna lyckan tidigare med en flygbiljett till Korea.

  Inbjudna spelare (sju av nio):
  MorroW
  Jimpo
  NaNi
  SaSe
  LaLuSh
  Bischu
  ThorZaiN
Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering kommer bestå av totalt 12 spelare, varav nio är inbjudna och tre kvalar in genom öppna kval. De öppna kvalen hålls i helgen med över 300 spelare anmälda.

Huvudturneringen kommer att börja den 13 april och hålls därefter en gång varje vecka med slutspel den elfte maj. Självklart kommer Rakaka att livesända hela spektaklet. Tills dess kan ni hålla utkik på sidan efter de två sista inbjudna spelarna. För de som anmält sig till de öppna kvalen kommer mer information under dagen.


2010-04-06
Stjärnorna ansluter
Superaktuelle MLG-mästaren NaNiwa, före detta WarCraft III-stjärnan SaSe och Milleniums guldgosse LaLuSh deltar alla i Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering.

Häromdagen presenterade vi MorroW och Jimpo som de två första inbjudna spelarna i Rakakas och Logitechs StarCraft II-turnering. Nu kan vi avslöja att den färske MLG-mästaren NaNiwa, asiaternas favoritsvensk SaSe och LAN-hjälten LaLuSh sluter upp i fighten om att få en resa till Korea och en plats i GSL-huset.

  Offentliggjorda inbjudna spelare: (fem av nio)
  MorroW (nyhet)
  Jimpo (nyhet)
  SaSe
  NaNi
  LaLuSh
Tillsammans med de nio inbjudna spelarna kommer tre spelare även ta platser genom våra öppna kval några dagar innan turneringen drar igång. Intresset för de öppna kvalen har varit enormt – vi har varit tvungna att öka antalet platser flera gånger och det finns alltså ännu en chans att tävla. Intresserade gör bäst i att registrera sig här innan nionde april.

Tävlingen drar igång om mindre än ett par veckor med start 13 april. Därefter spelas turneringen en gång i veckan med slutspel den elfte maj. Självklart kommer hela huvudturneringen streamas av Rakaka med inga andra än slop3 och Hellspawn vid rodret. Tills dess gör ni bäst i att fortsätta besöka Rakaka.se för de fyra spelare som inte offentliggjorts än.

Läs mer på Rakakas och Logitechs specialsida för turneringen.


2010-04-04
MorroW och Jimpo klara för fighten
MorroW och Jimpo är de två första inbjudna spelarna i Rakaka och Logitechs StarCraft II-turnering om resa och progamingplats i Korea.

Om mindre än ett par veckor drar Rakaka och Logitech igång sin StarCraft II-turnering för Sveriges bästa spelare. Vinnaren får inte bara en resa till esportens mekka, Sydkorea, utan också en plats i GSL-huset och en eventuell chans att kvalificera sig till GSL.

Idag kan vi avslöja att MorroW och Jimpo är de två första av tio inbjudna proffs som spelar i turneringen. MorroW kommer från en 5-6-plats på IEM:s världsfinaler som bästa europeiska spelare och dessförinnan ett silver från Assembly. Veckoturneringskungen Jimpo får även han en chans att vinna flygbiljetten till Seoul.Tillsammans med de inbjudna spelarna kommer två spelare även ta platser genom våra öppna kval några dagar innan turneringen drar igång. Intresset för de öppna kvalen har varit enormt – vi har varit tvungna att öka antalet platser flera gånger och det finns alltså ännu en chans att tävla. Intresserade gör bäst i att registrera sig här innan nionde april.

Huvudturneringen drar igång 13 april och spelas en gång i veckan med slutspel den elfte maj. Spektaklet kommer självklart livesändas av Rakaka. Tills dess bör ni hålla utkik här på sidan efter fler inbjudna toppnamn.Sveriges bästa spelare till Korea
Välkommen till Rakaka:s StarCraft 2-turnering. Om du vill spela i turneringen anmäler du dig här. Om du vill följa turneringen hittar du datum och info till höger.

Rakaka Logitech StarCraft 2 Tournament är en öppen turnering för amatörer och proffs. Alla kan anmäla sig till de två öppna kvalen, 9:e och 10:e april. Den 13:e april börjar huvudturneringen och sedan spelas turneringen varje onsdag fram till finalen den 11:e maj.

Vinnaren får åka till Sydkorea i sommar, leva drömmen som StarCraft II-proffs i e-sportens hemland, bo i progaming-hus och kvala in till GSL.

- Anmäl dig här!
- Spelupplägg


2010-03-16

Om turneringen
Rakaka.se och Logitech presenterar en svensk StarCraft II-turnering där vinnaren får åka till e-sportens hemland Korea, leva i progaminghus och pröva sina chanser i den professionella StarCraft-ligan GSL.

Rakaka.se bildades 2006 och har sedan starten fokuserat på en alternativ rapportering av E-sport jämfört med dåtidens mer tillrättalagda journalistik, sidan ville också fokusera på att åskådliggöra de nya trenderna inom E-sporten. Ett annat mål var att främja svensk E-sport genom att bland annat försöka lyfta fram svenska duktiga E-sportare och ge dem lite mer stjärnstatus.

Nu har Rakaka och Logitech tillsammans tagit fram ett turneringskoncept för att ta stjärnbyggandet till nästa nivå. Turneringen ska passa både amatörer och proffs för att bestämma vem som blir Sveriges "nya Jinro" i Korea. Turneringen börjar med två öppna onlinekval med plats för 64 spelare. Vinnarna kvalificerar sig till huvudturneringen med 12 spelare där alla möter varandra i ett gruppspel om sex spelare. De två bästa i respektive grupp kvalificerar sig till slutspel och i finalen kröner vi världshistoriens första Rakaka-mästare.

Vinnaren får också en flygbiljett tur & retur till Sydkorea. Bo i progaminghus under ett par veckor samt möjlighet att kvala in till GSL. De tre första i turneringen får också gamingprodukter från Logitech.

– Detta är ett unikt initiativ från Rakaka och Logitech. Att skicka en spelare till Korea är något helt unikt i e-sportvärlden och det känns kul att Logitech vill stötta svensk e-sport på det här sättet, säger Christian
"Hellspawn" Lord, huvudadministratör för turneringen.

Livesändningar på Rakaka.se varje onsdag
Huvudturneringen, med start den 13:e april, kommer livesändas via Rakaka Live på Rakaka.se. Showen produceras av e-sportprofilen Fredrik "slop3" Wahlstedt och kommer att kommenteras av Rakakas egen StarCraft 2-expert Christian "Hellspawn" Lord. Hellspawns kommentering kompletteras med expertanalyser från två svenska StarCraft 2-stjärnor Faton "LaluSh" Reklathati och Johan "Naniwa" Lucchesi, som också kommer delta i turneringen.


– Vi är mycket stolta att sätta upp en e-sportturnering tillsammans med Rakaka för att erbjuda alla StarCraft 2-fans där ute en möjlighet att leva drömmen som professionell e-sportspelare. Turneringen kommer även marknadsföras i butiker, bland annat på Webhallen och runtom i Sverige. Där kommer du kunna anmäla dig till turneringen och testa våra produkter, säger Robin Piispanen från Logitech.


Kontakta oss:
Om du har nÃ¥gra frÃ¥gor om turneringen - kontakta vÃ¥r huvudadministratör Hellspawn pÃ¥ e-mail [email protected] eller via IRC: Hellspawn finns #rakaka-kanalen.

StarCraft®: Wings of Liberty™ is the copyrighted product of Blizzard Entertainment, Inc. © 2010 Blizzard Entertainment, Inc. All rights reserved
Presenteras av
Datum & Livesndning
Rakaka snder sjlvklart allt (frutom kvalturneringarna) live! Kolla nedan fr alla datum.
RAKAKA VERSION 2.2 - "REVOLUTION" Den hr sidan anvnder sig av kakor fr att mjliggra interaktionsfunktionalitet och statistikfring. Fr att undvika kakor kan du stnga av dem via din webblsare eller inte beska Rakaka.

Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

Följ oss på Twitter:
@RAKAKA
@frenys
@greykarn

Mvh

ponde & gREYKARNNytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

Svensk dominans på DH Summer 2013
Svensk dominans på DH Summer 2013
EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

Rakaka snackar med Jaedong
Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

Rakaka snackar med Jaedong
Rakaka snackar med Jaedong
DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Pengar rullar in som de ska för Mvp
CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

Inatt avgörs WCS
Inatt avgörs WCS
SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

HerO vinner WCS America
HerO vinner WCS America
SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

Svensk dominans på DH Summer 2013
Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

Chockade Fighting-communityn
Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

Bara The International kvar
I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

Även den gamle stjärnan kan än...
För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

Dominansen är total!
När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

League of Legends-stjärnor
Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


  Vinnare DH Summer 2013:

  SSFIV:AE
  1. Popi – 25 000 SEK
  2. Infiltration – 12 500 SEK
  3. Ryan Hart – 7 500 SEK
  4. Ettelman – 5 000 SEK

  DOTA2
  1. The Alliance – 140 000 SEK
  2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
  3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
  3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

  Starcraft 2
  1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
  2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
  3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
  3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

  Counter-Strike:GO
  1. NiP Gaming – 70 000 SEK
  2. Epsilon – 40 000 SEK
  3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
  3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

  League of Legends
  1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
  2. Dark Passage – 35 000 SEK
  3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
  3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
Relaterat: DreamHack.se

Publicerad: 2013-06-09 22:18

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Hack i häl på legendaren Flash
Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

NaNiwa i topp-20
I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
0


Publicerad: 2013-06-09 12:38

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
1. INoVation (T) $40 000
2. sOs (P) $20 000
3/4. Soulkey (Z) $10,000
3/4. Mvp (T) $10,000

Bildkälla TeamLiquid.com

Publicerad: 2013-06-03 15:52

HerO vinner WCS America
WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

Slutplaceringar:
1. Liquid'HerO
2. EG.Revival
3/4. Axiom.Ryung
3/4. EG.aLive
5. Axiom.Alicia

Bildkälla: TeamLiquid

Publicerad: 2013-06-02 18:12

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
  "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

  In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

Relaterat: ocz.com

BONUS!

Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.