Publicerad: 2010-08-18 18:21
GC10: Liveblogg
Söndag
17:05
Jäklar vilket hets! MorroW lyckades knipa segern i finalen mot storfavoriten IdrA, GRATTIS! Nu ska vi ut och hitta vinnaren för en segerintervju! Videos från prisutdelningen är på G!
//Vilda

14:27
Efter en stunds pratande kom de överrens om att omspel var det bästa och fjärde kartan i SC2-bronsmatchen spelas om i skrivande stund. Min kameras batteri tog dock slut just då, men alla andra games kommer upp som VOD:s så snart YouTube kan förmå det. Laddar kameran nu så hela finalen kommer kunna ses här på Rakaka! Håll ögonen öppna!
//Vilda

14:11
Mycket som sker på samma gång just nu. I SC2-bronsmatchen mellan DIMAGA och Tarson krashade Tarsons dator mitt i fjärde kartan vid ställning 2-1 till DIMAGA. Det är nog rätt jobbigt för huvudadmin ShawN som måste göra något slags beslut. Succé IEM blev plötsligt jobbigt, kanske inte så kul för Carmac att säga till Eurosport, wopps det här gick bajs. Nu ska jag iväg och filma den sista rundan av ENC-finalen i CS. Peace =D
//Hellspawn

10:04
Är på plats nu, får se när Vilda kommer, hon kanske dodge:ar Quaken, är dock Cooller mot Av3k, kan nog bli grymt. SKa iväg och försöka intervju landslaget. Kan även säga om inte redan hört. MorroW satt och nötte HELA gårdagen, typ 6 timmar eller något. SÅ när festen hade börjat vid 22-tiden satt han fortfarande på scen och nötte. Vissa kan anse att det är nördigt, jag anser att det är grymt. Han är fan riktigt seriös och har gjort allt han kan för att förbereda sig, ska bli intressant och se hur han spelar emot maskinen IdrA som ser läskig ut atm. MorroW glömde till och med att käka så jag tvinga iväg han och Huk till Mcdonalds, man måste fan käka om man ska kunna vinna. ESL-festen var okej men det tog slut på dricka vilket sög, alla lackade typ, ganska pinsamt.
//Hellspawn

Lördag

19:31
Lång dag idag efter festen igår, och så har jag bytt boende och haft mig idag, så det har gått lite långsamt. Vi har filmat nästan alla kartorna från Spart1es QL-semifinal, och nu även de två sista kartorna i SC2-semin mellan IdrA och Tarson plus intervjuerna på scenen efter matchen. Snackade med Dimaga förut och han verkar inte jätteledsen över att han förlorade mot MorroW, men han bad om ursäkt för att min tippning gick i stöpet helt.. Ikväll blir det ESL-party, får se hur det gå! Jag ska försöka fånga Tarson för en intervju nu.

Tjing!
//Vilda

19:04
Shit vad läskig IdrA är, kommer nog bli extremt svårt för MorroW imorgon, men man ser att han håller på och klurar som fan. MorroW har gjort det förr att komma på en bra counter, vi hoppas fasen han kan göra det imorgon. Hoppas ni gillar TL Partyfilmen och ikväll är det ESL party, då hoppas jag att jag kan träffa lite cs-spelare, svenskarna vann ju i sin semi mot Danmark, sweet!
//Hellspawn

16:07
HALLÅ INTERNET. Nu börjar det funka lite här, var ute på Team Liquidparty igår och jävlar va kul det var. Snackade med typ hur många typer som helst. Bredvid mig satt White-Ra så det var riktigt trevligt. Det blev en jäkla massa Tequila shots osv. Vi var väl typ 70 pers på TL-träffen så det var en god stämning. Även Get_right kom dit på slutet efter tjat från WoW-Anna. Senare for vi iväg till en "night club with more.. Skrev detta för mer än 2 timmars sen men som vanligt är ju internet sämst. Har gjort en intervju med K1llsen och filmat lite när MorroW dominerar.
//Hellspawn

12:25
Iceman här, kollade precis karta två mellan NaDa och TLO, jag får fan bånge! FYFAN VAD HAN ÄR GRYM (NaDa alltså). Koreafighting!

// Iceman

11:30

Tyvärr vann inte spart1e mot Rapha, 3-2 :/ men nåja, MorroW får stå för det svenska guldet då istället. Vilda är på plats medan hellspawn är lost in translation efter festen igår. Får se om han överlever!
/Iceman

Fredag

17:49
Dagen börjar gå mot sitt slut och vi har ju pumpat massa videos. Även gjort en intervju med SpawN nu om Zowie, på G upp på tuben. Fy fasen vad man är trött på det här ljudet =D Folk verkar i alla fall ha roligt, ikväll som vi käka middag med Team Liquidfolk är det tänkt.
//Hellspawn

17:19
Sådärja! Då har man fått en autograf av NaDa borta i Avalon Heroes-montern, och vi har äntligen lyckats få en intervju med Day[9]! Videos är påväg upp, så håll ögonen öppna. Dessutom berättade Carmac precis att det blir en SC2-showmatch mellan NaDa och TLO imorgon klockan 10:30, får ta det lugnt på Teamliquid-festen ikväll alltså...
//Vilda

16:26
SpawN är här och jobbar för Zowie, i båset kan man bland annat se de här tjejerna. En kortare film kommer snart upp.

//Hellspawn

15:37
Tillbaka till pressområdet. Vi har faktiskt gjort lite nytta nu! Intervju med IdrA och MaDFroG efter deras semifinaler. Gjorde även en walkaround i Hall 9, förvänta er Roccatbrudar m.m. Vete fasen om det är något att se förutom brudar, lite Guild Wars 2 osv. Nu ska jag iväg strax och filma lite mer, får se om Vilda lyckas få upp filmerna, jag säger det återigen, internet är bajs här. =D
//Hellspawn

13:48
Video-dags! Här kommer de sista minutrarna på MorroWs kvartsfinal, och en vinnar-intervju efteråt.
//Vilda

12:48
OKEJ!!! Femte gången jag försöker blogga, internet är ju totalt ybersämst alltså, fan vad arg jag är. Stod och speccade Rapha och Av3k som värmde upp, 17-4 på aerowalk till Rapha. Snackade även med mousesports ägare Djingis, hade tyckte det var kul att SC2 var så populärt. Han berättade också att de har suttit och väntat på ett nytt bra spel att satsa på, därför som de rekrytera så många bra spelare. NU BLEV DET HUS I HELVETET. Avgörande karta mellan DeMusliM och DIMAGA. DIMAGA knöt ihop säcken till sist efter 2-0 tappning till 2-2. Publiken gick totalt jäkla banans, de var galna när DIMAGA avgjorde. Härliga tider
//Hellspawn

12:06
Precis som igår är internet lite si och så, därför det inte har bloggats. MorroW spöa TLO som ni säkert sett och det var jävligt nice, speciellt med tanke på att TLO tog 1-0. Jag och Vilda filmade när MorroW vann och gjorde en intervju direkt efter. Kommer upp snart. Vi ska försöka jobba på så gott det går.
//Hellspawn

10:25
Vi har nu varit på plats en liten stund, och Starcraft 2-kvartsfinalerna har börjat, Hellspawn gick för att kolla. Det är inte lika mycket folk som tittar nu, men det var en rejäl kö utanför så det är fler påväg in. Stämningen är påväg uppåt igen den med. Snart så!
//Vilda

Torsdag

00:12
I sängen nu, fan det blev ju rätt tidigt. Vilda åkte med Mym-grabbarna där hon sover. Vi var käkade mongoliskt med typ massa sc2-spelare och quake-lirare. Det var trevligt, tyvärr kom vi lite sent så vi hade långt ifrån att prata med alla. Imorgon blir det slutspel, fan va fett. Lite märkligt är att första matcherna startar 09:50 men mässan öppnar 10:00, så förväntar er inte publik på plats, haha. Vi har producerat för lite filmer än så länge, lite pga av att min kamera inte ville funka, så får nog bli vildas flip all the way imorgon. Men det har även var ganska svårt faktiskt att få tag i spelare. Vi har dock bokat in ett par intervjuer för imorgon som jag tror ni kommer gilla. En till öl och Entourage innan sängen.
//Hellsoawn

19:36
Dags att signa ut snart, min kamera har gett upp helt så därför har det inte blivit så mycket filmer som jag hade tänkt mig. Får vad som sker ikväll, förhoppningsvis något skoj.
//Hellspawn

18:46
Jag har försökt tänka till hur SC2 blir imorgon och har kommit fram till följande.

TLO vs MorroW
DeMusliM vs DIMAGA

Tarson vs MaDFroG
Sarens vs IdrA

I Quaken är det klart och följande matcher kommer imorgon förmiddag:

av3k vs noctis
k1llsen vs strenx

rapha vs spart1e
Dahang vs Cooller

//Hellspawn


18:25
Tillbaka igen, inväntar sista matcherna från grupp D. DeMusliM vs IdrA som körs på scen och sedan strelok mot Naniwa. IdrA är klar och det står mellan strelok och DeMusliM. TLO och Madrog är klara från Grupp A, Tarson och MorroW. Dimaga lyckades knipa andra platsen efter Sarens i C.
Vi vet än så länge inte vad som sker ikväll, om det blir att hänga med quakare eller SC2-folket, troligtvis det senare.
//Hellspawn

17:23
"ÅÅÅÅH HEJ! HEJ!", skriker nu fansen framför scenen. De delar ut gratisgrejer, och folk skrålar så högt att man nästan måste hålla för öronen. Nästa Starcraft 2-match börjar om cirkus 25 minuter enligt schemat. Jag pratade lite med MorroW om sin vidaregång igår och han hade mycket positivt att säga. Han hoppades kunna se tre svenskar i slutspelet, men det ser inte ut att bli så då Naniwa redan tagit på sig två förluster och där med inte kan få nog poäng för att gå vidare.
//Vilda

16:23
Videos var det! Publiken skriker så jag ramlar av stolen när LuCifroN tar hem första gamet mot Dimaga. Här kommer dom!
//Vilda

15:36
Shit vilken upset! Hasu slår DIMAGA i två raka kartor, det hade nog ingen trott skulle ske. Publiken var ganska crazy efter första kartan. Det är härlig E-sport detta. Vilda håller på och laddar upp några videos nu.
//Hellspawn


14:51
Jag och vilda for iväg och fixade käk, vi hitta asiatiskt, mums mums. Tog en vände i hall 6 där alla PC-spelutställare är och filma lite. Träffade på 2GD i Bloodline Chamions-båset, han var på gott humör. Vi har även filmat lite när Nada lirar SC2 kommer upp senare och såklart det helt galna publiken. DE ÄLSKAR SC2 och Carmac med ESL njuter. Intervjun med Spart1e är uppe också.//Hellspawn

13:10
Internet är HELT ULTRA DODGEY, det är svårt att jobba. Vilda fick precis upp en video när SC2-spelarna värmer upp. Själv har jag gjort en intervju med Spart1e som förhoppningsvis kommer upp nån gång. Tog även ett snack med Rakaka-redaktionens favorit the_slash, riktig trevlig är Alex och det blev ett brett e-sportsnack. Han är så klart lite bitter över Gux-affären fortfarande, vilket man kan förstå. SpawN gled också förbi, jävla snygga kläder han var och lik sin bror MegatoN har han blivit. Han är här och promote:ar Zowies nya mus och en prototyp av tagentbord. Det ska allt kollas in. Just ja the_slash sa att deras monter med Acer är i en annan hall, nummer 10 och där är det schysst och finns käk. Blir också att kolla in.
//Hellspawn

11:30
Äntligen på plats! Varit på resande fot sen klockan fyra imorse (svensk tid) så det är rätt skönt att vara framme. Dagens QL-matcher kör på för fullt och det var en rejäl kö utanför. Nu bär det av för att hitta svenskarna, både MorroW och MadFroG gick ju vidare igår. Återkommer!
//Vilda

10:36
På gamescom, kan säga att det var kaos utanför för att komma in, alla skulle ha sina band osv men Gamescom hade löst det bra med tält utanför så det gick smidigt för oss som redan hade våra entrepass. Just nu lirar Cooller mot Draven, det är alltså de sista två grupperna som avgörs den här förmiddagen. Day[9] är megapopulär, han står alltid och pratar med någon, ser ut som fanboys (precis som jag). Får se om jag kan hugga honom senare under dagen för en intervju. Nu ska jag försöka fixa lite videomaterial.
//Hellspawn

Onsdag

02:55
Äntligen dags att sova, sover som sagt hos några vänner till Matt, typ som ett kollektiv. Jävligt nice faktiskt. Nordic Games festen var ganska trevlig, träffade en del intressant folk t.ex David "G3X" som tidigare var VD för Dreamhack allt var fint med honom, esport var inte uteslutet för hans framtid vi får hoppas. Han som recenserar spel på SVT var där och sjukt mycket annat folk. Jag drog innan 2GD kom så har inte hunnit träffat hoom, utan tog några öl med Matt och snacka skit och minnen. Mer blir det allt imorgon, ska inte lova något för jag vet att det är svårt att hålla men jag ska göra mitt bästa att komma med lite exklusivitet.
//Hellspawn


19:17
Nu börjar de ta slut här och jag måste springa på en Nordisk fest, tråkigt va? En film har jag i alla fall lyckas göra och fått upp. Snackat med en del folk så som IdrA, Livia, Shawn, Noctis och WoW-Anna får se vad kvällen bjuder på. Kan vara så att jag inte får tag på internet ikväll och återkommer i så fall imorgon bitti.18:18
NU KÖR VI!!! Jag har kommit till Gamescom och varit i Köln i ungefär 1 timme nu. Spelat in ett litet klipp som nu är på uppladdning, får se om det funkar man vet ju aldrig. Ikväll ska jag träffa Matt Rider (som tidigare jobbade på ESL-TV) och crasha hos honom, han påstår att det inte är så nice men en madrass ska man få. Blev ju inte som det var tänkt från början men man är ju inte någotn stjärnreporter som blir femstjärnigt.

Nu ska jag yra runt ett tag till och förhoppningsvis kommer klippet upp om inte allt för lång tid, vi får se. Kan väl också nämna att jag hunnit hälsa på några profiler så som Rotterdam, Artosis, Naniwa, Joe Miller, Carmac, Julia osv.
//Hellspawn
Hellspawn
#1
Anonym
puss

2010-08-18 18:31
Är ni superawesome kollar ni in GW2-demot! <3

"NCsoft booth (Hall 9, A11)"
#2
RayK
2010-08-18 18:48
en intervju med matt rider om hans framtid skulle uppskattas :)
#3
Anonym
Jeffan

2010-08-18 18:52
#1 /Agree

Skulle vara riktigt grymt om ni kunde lägga upp nåt om det även om inte mmorpg är så stort här!
#4
Anonym
qwe

2010-08-18 18:59
#1 Vad sägs om Lineage 3 istället? :-)
#5
inza
2010-08-18 19:01
HÃ¥ller med #1 och #3
#6
Anonym
moul

2010-08-18 19:03
Håller med #2, aldrig riktigt gillat hur han kommenterar men vore kul och veta vad han gör >_>
#7
Anonym
puss

2010-08-18 19:31
#4 Eller vad sägs om båda? : D
Vi får väl se om det blir något men jag tror på er Rakaka!

Fö skulle en intervju med Matt Rider inte heller vara fel, tycker han är skön!
#8
harkoz
2010-08-18 20:01
Eric "strenx" Saade
#9
Anonym
dde

2010-08-18 20:08
Varför har ni twilight skådisarna i bilden=D
#10
Anonym
fanboi-p12

2010-08-18 20:41
En intervjuv på svenska med Madfrog hade inte suttit fel :D
#11
Anonym
krille

2010-08-18 21:19
hör inte spelarna när commentatorerna snackar? skapligt maphack isf

FIXA KOREANSKA BOOTS!!!
#12
Anonym
abo

2010-08-18 21:44
skulle gärna se lite guild wars 2 ;P
#13
Anonym
dodo

2010-08-19 00:09
#11

nej, lurarna dom har på sig släpper inte in nåt ljud.
#14
Iceman
2010-08-19 06:31
Tror inte 11 har varit med den senaste tiden :)

Ang. MMORPG så är det stort hos oss, dock är det egentligen inget ESPORT förutom WOW Arena då. Själv spelar jag L2, Hellspawn lirar WOW osv osv...
#15
Anonym
hejsan

2010-08-19 13:56
Är hellspawn där eller? Kan vi inte få ett sheet med QL-tider eller har jag bara missat det?

#14 och det är du som avgör vad som är e-sport eller inte? jag har varit på flera lokala lan där det tävlats i diverse rpg-spel, för mig är det lika mycket e-sport som dina jävla krigsspel!
#16
igge
2010-08-19 14:41
#15

http://www.esl-world.net/masters/season5/gamescom/schedule/
#17
Anonym
aaa

2010-08-19 15:51
var ser man Vilda's videos?
#18
Anonym
Jeffan

2010-08-19 19:44
Hur får du ihop Demuslim VS Dimaga när båda kom tvåa och Idra VS Sarens där båda kom etta, borde byta 2 av dem.
#19
Anonym
Limmp

2010-08-20 07:28
En till öl och Entourage innan sängen.
//Hellsoawn

Haha,gött !
#20
Hector
2010-08-20 16:26
Ehy Morrow, you just got yourself another fanboy! :D

GOGO, SWEDEN FIGHTING!
#21
Anonym
Boaorm

2010-08-20 18:46
Guild Wars 2 - one game to rule them all!
#22
Iceman
2010-08-20 18:48
#14 Klart jag bestämmer vad som rä eSport, visste inte du det? :)
#23
Iceman
2010-08-20 18:51
#15 menade jag givetvis :D svarar mig själv, haha
#24
Anonym
bengahlbengt

2010-08-23 16:38
Sjuuuukt bra coverage av Hellspawn och Vilda! Mycket intervjuer och man visste hela tiden vad som hände. Muy muy bien.

Ett vanligt RPG för övrigt känns ganska så jobbigt att köra som kompetetiv e-sport. Jag menar hur avgör du vem som är bäst? Med det sagt menar jag inte att det inte krävs skicklighet på dom scenerna bara det att jag tror det är svårt att locka någon slags publik då dom först måste sätta sig in i MMORPG:et i fråga och det är inte lika lättvindigt som SC2 / QL / CS där det är lätt att förstå (men ack så svårt att utföra)
#25
Anonym
shades

2010-08-26 17:37
för er som vill se guild wars med mer kolla in ctrlaltelite.se där ligger mycket info om spelen som presenterades under gamescom.

Kommentera nyheten
Du kommenterar anonymt.
(Logga in)

Namn:
CAPTCHA Image
Vad står det i bilden?Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

Följ oss på Twitter:
@RAKAKA
@frenys
@greykarn

Mvh

ponde & gREYKARNNytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

Svensk dominans på DH Summer 2013
Svensk dominans på DH Summer 2013
EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

Rakaka snackar med Jaedong
Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

Rakaka snackar med Jaedong
Rakaka snackar med Jaedong
DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Pengar rullar in som de ska för Mvp
CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

Inatt avgörs WCS
Inatt avgörs WCS
SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

HerO vinner WCS America
HerO vinner WCS America
SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

Svensk dominans på DH Summer 2013
Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

Chockade Fighting-communityn
Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

Bara The International kvar
I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

Även den gamle stjärnan kan än...
För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

Dominansen är total!
När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

League of Legends-stjärnor
Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


  Vinnare DH Summer 2013:

  SSFIV:AE
  1. Popi – 25 000 SEK
  2. Infiltration – 12 500 SEK
  3. Ryan Hart – 7 500 SEK
  4. Ettelman – 5 000 SEK

  DOTA2
  1. The Alliance – 140 000 SEK
  2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
  3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
  3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

  Starcraft 2
  1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
  2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
  3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
  3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

  Counter-Strike:GO
  1. NiP Gaming – 70 000 SEK
  2. Epsilon – 40 000 SEK
  3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
  3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

  League of Legends
  1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
  2. Dark Passage – 35 000 SEK
  3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
  3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
Relaterat: DreamHack.se

Publicerad: 2013-06-09 22:18

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Hack i häl på legendaren Flash
Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

NaNiwa i topp-20
I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
0


Publicerad: 2013-06-09 12:38

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
1. INoVation (T) $40 000
2. sOs (P) $20 000
3/4. Soulkey (Z) $10,000
3/4. Mvp (T) $10,000

Bildkälla TeamLiquid.com

Publicerad: 2013-06-03 15:52

HerO vinner WCS America
WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

Slutplaceringar:
1. Liquid'HerO
2. EG.Revival
3/4. Axiom.Ryung
3/4. EG.aLive
5. Axiom.Alicia

Bildkälla: TeamLiquid

Publicerad: 2013-06-02 18:12

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
  "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

  In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

Relaterat: ocz.com

BONUS!

Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.