Publicerad: 2011-04-20 22:52
Bischu toppar Grupp 2
Förra veckan fick vi se SaSe toppa Grupp 1 i Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament. Vem skulle prestera bäst när Grupp 2 inleddes?

Andra speldagen i Rakaka Logitech Starcraft 2 Tournament: Vägen till Korea avslutades precis. De första matcherna i Grupp två är nu spelade och några spelare är närmare Korea än andra.

Bischu vs BSW
Dagen inleddes med att Dignitas-spelaren Bischu(P) mötte BSW(T). På första kartan Terminus valde BSW att gå Banshees vilket inte lyckades så bra men trots detta gjorde BSW ett bra anfall och pressade Bischu hårt. Till slut kunde Bischu bryta BSWs belägring mycket tack vare att han lyckades rädda undan Colossus gång på gång vilket gav honom segern. På andra kartan Crevasse ledde Bischu från start till slut och BSW trots lite bättre Banshee-spel lyckades aldrig hota, 2-0.

MorroW vs FuRy
Dagens andra match var mellan Mousesports MorroW(Z) och Rage Gamings FuRy(T). På första kartan Crossfire valde FuRy att pusha relativt tidigt och gjorde bra med skada mot Zerg-spelaren. FuRy backade vilket i normala fall hade varit korrekt spelat men då MorroW var girig och började bygga Drones under striden slog det tillbaka mot FuRy. MorroW lyckades senare få in ett gäng Zerglings i FuRys huvudbas och slaktade mängder med SCVs. Detta kombinerat med massor av Mutas och Bangelings väntade bara MorroW på det rätta tillfället att platta till FuRy. På andra kartan valde FuRy att expandera tidigt vilket MorroW såg och dubbelexpade direkt. FuRy spelade väldigt passivt vilket straffa sig när MorroW fick både kart- och ekonomiövertaget. Efter att MorroW återigen dragit ut på det anföll han från alla håll samtidigt och 2-0 var ett faktum.

JimpO vs FuRy
Kvällens TvT-möte stod FuRy och JimpO från SK-Gaming för. På första kartan Shakuras Plateau valde JimpO att gå snabba Ghosts om detta var en defensiv åtgärd eller om han hade något speciellt planerat är osäkert då de inte kom till nytta. FuRy ledde hela tiden det ekonomiska spelet och armerna slogs ut gång på gång, det såg ut lite som Hawaii-Starcraft, enda stunden sprängde FuRy-arme till småbitar för att några minuter senare demolera JimpOs. Till slut kunde FuRy avgöra med Thors som klampade in och satte stopp för Jimpo. Andra kartan var Tal'Darim där Jimpo öppnade med Marines och Helions som plockade bort många Marines men stoppades av FuRys tanks. JimpO följde upp med Banshees som fick mycket utrymme trots FuRys Vikings. Detta gav JimpO ett övertag som han förvaltade väl och kvitterade till 1-1. Sista kartan var Xel'Naga och båda valde att hålla sig på en bas. FuRy tog till slut beslutet att gå all in med SCVs, dels efter att JimpOs Banshee börjat ställa till med skada i basen. FuRys tanks såg ut att kunna ta hem segern men JimpO försvarade väl och kunde till slut stå emot och därmed vinna 2-1.

MorroW vs Bischu
Kvällens sista match var mellan MorroW(Z) och Bischu(P) och inleddes på Xel'Naga. MorroW hade bra koll på Bischu inledningsvis men Protoss-spelaren lyckade få in en Proxypylon i högra hörnet som MorroW trots gedigen Zerg-scouting missade. Bischu gick därefter 5Gate och en nästan absurd lång Micro-fight inleddes, Roaches mot Stalkers. Emellan åt kom Zealots och Zerglings in i bilden. Trots att MorroW såg rätt körd ut efter den missade Proxypylonen krigade han med näbbar och klor. Till slut fick Bischu backa för att expa varpå han två gånger om lyckades stoppa MorroWs tredje expansion. Detta gjorde att det blev 1 bas mot 1 bas vilket var fördelaktigt för Bischu som till slut kunde avgöra matchen. Karta två var Terminus där MorroW i chatten sa vad Bischu skulle gå för taktik, just Void Rays. Bischu inledde med Forge-expansion och därefter Stargate som MorroW inte kunde se. MorroW i sin tur gick dropp med Bangelings men lyckades inte få ner huvudbasen. Bischu med Void Rays och Phoenixes tog ner Queen efter Queen och även MorroW Lair vilket förhindrade Hydralisk Den. Bischu kunde därmed säkra en 2-0 vinst och ledning i Grupp 2.

Tyvärr kunde inte NaNiwa spela sina matcher för dagen läs mer om det här. Detta är ställningen efter de två första speldagarna. VODs kommer upp vid senare tillfälle.Grupp 1 – Spelomgång 1 (13/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 LaLush vs Mover 2-0
* 20:00 ThorZaIN vs Mover 0-2
* 20:45 SaSe vs Modulen 2-1
* 21:30 CytoplasM vs Mover 2-1
* 22:15 LaLush vs Modulen 2-0
* 23:00 SaSe vs LaLush 2-0
* 23:45 CytoplasM vs ThorZaIN 1-2

Grupp 2 – Spelomgång 1 (20/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 Bischu vs BSW 2-0
* 20:00 MorroW vs FuRy 2-0
* 20:45 JimpO vs FuRy 2-1
* 21:30 MorroW vs Bischu 0-2

Matcherna kommer spelas vid senare tillfälle
* NaNiWa vs MorroW
* JimpO vs NaNiWa
* NaNiWa vs BSW

Grupp 1 – Spelomgång 2 (27/4):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 LaLush vs ThorZaIN
* 20:00 SaSe vs CytoplasM
* 20:45 Mover vs Modulen
* 21:30 LaLush vs CytoplasM
* 22:15 ThorZaIN vs Modulen
* 23:00 Mover vs SaSe
* 23:45 CytoplasM vs Modulen
* 00:30 SaSe vs. ThorZaIN

Grupp 2 – Spelomgång 2 (4/5):
- Matcherna spelas BO3, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 NaNiWa vs Bischu
* 20:00 MorroW vs BSW
* 20:45 JimpO vs Bischu
* 21:30 NaNiWa vs FuRy
* 22:15 JimpO vs BSW
* 23:00 Bischu vs FuRy
* 23:45 MorroW vs JimpO
* 00:30 FuRy vs BSW

Finaldag – Semi, tredje samt final (11/5):
- Semi+Tredje plats spelas BO3, Finalen är BO5, tiderna är ungefärliga starttider
* 19:15 Semifinal 1
* 20:00 Semifinal 2
* 20:45 Tredje plats
* 21:30 Final


Hellspawn

Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

Följ oss på Twitter:
@RAKAKA
@frenys
@greykarn

Mvh

ponde & gREYKARNNytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

Svensk dominans på DH Summer 2013
Svensk dominans på DH Summer 2013
EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

Rakaka snackar med Jaedong
Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

Rakaka snackar med Jaedong
Rakaka snackar med Jaedong
DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Pengar rullar in som de ska för Mvp
CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

Inatt avgörs WCS
Inatt avgörs WCS
SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

HerO vinner WCS America
HerO vinner WCS America
SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

Svensk dominans på DH Summer 2013
Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

Chockade Fighting-communityn
Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

Bara The International kvar
I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

Även den gamle stjärnan kan än...
För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

Dominansen är total!
När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

League of Legends-stjärnor
Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


  Vinnare DH Summer 2013:

  SSFIV:AE
  1. Popi – 25 000 SEK
  2. Infiltration – 12 500 SEK
  3. Ryan Hart – 7 500 SEK
  4. Ettelman – 5 000 SEK

  DOTA2
  1. The Alliance – 140 000 SEK
  2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
  3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
  3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

  Starcraft 2
  1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
  2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
  3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
  3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

  Counter-Strike:GO
  1. NiP Gaming – 70 000 SEK
  2. Epsilon – 40 000 SEK
  3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
  3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

  League of Legends
  1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
  2. Dark Passage – 35 000 SEK
  3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
  3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
Relaterat: DreamHack.se

Publicerad: 2013-06-09 22:18

Pengar rullar in som de ska för Mvp
Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

Hack i häl på legendaren Flash
Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

NaNiwa i topp-20
I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
0


Publicerad: 2013-06-09 12:38

INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
1. INoVation (T) $40 000
2. sOs (P) $20 000
3/4. Soulkey (Z) $10,000
3/4. Mvp (T) $10,000

Bildkälla TeamLiquid.com

Publicerad: 2013-06-03 15:52

HerO vinner WCS America
WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

Slutplaceringar:
1. Liquid'HerO
2. EG.Revival
3/4. Axiom.Ryung
3/4. EG.aLive
5. Axiom.Alicia

Bildkälla: TeamLiquid

Publicerad: 2013-06-02 18:12

Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
  "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

  In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

Relaterat: ocz.com

BONUS!

Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.