Publicerad: 2006-10-17 12:03:45
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

PRISPENGAR = NOLL

G3X och hans EEGAB erbjuder inga prispengar när CPL Nordic ska avgöras på Dreamhack. Ännu en besvikelse i "världsturnen" som ska avslutas på CPL Dallas i vinter. Enligt Angel Munoz själv är det upp till den lokala partnern att fixa fram prispengar.

Nu släpper E-sport Entertainment AB mer information om den kommande CPL-turneringen på Dreamhack i November. Trots en imponerande lista med sponsorer på sin sida erbjuds inga prispengar dom tävlande. Det som står på spel är endast platser till årets mainevent i Dallas. Enligt uppgifter på Esreality från Angel Munoz själv så är det upp till den lokala CPL partnern att annordna prispengarna och flaggar för att de kan bli prispengar i Italien istället.
- Cash prizes at the National Finals are managed by the National Partners not the CPL. But stay tuned for Italy's announcement, they'll have some decent cash prizes.

Nu är det visserligen inte gratis att ta sig över Atlanten med ett Counter-Strike lag. Men förhoppningarna från en forntida storturnering som CPL är högre än vad E-sport Entertainment Group har kunnat leverera.

Senast vi hade CPL i Skandinavien var det CPL Köpenhamn 2003 då skramlade tyska Turtle-Entertainment (rättighetshavare av CPL Europe på den tiden) hela 35,000¤ till turneringen. Sen dess har inget nordiskt land varit värd för en turnering i samma kaliber.

Källa: ESReality.com samt CPLNordic.com
ponde